0

Η General Dynamics και η θυγατρική της Bath Iron Works, παρουσίασαν την πρότασή τους για το πρόγραμμα του νέου περιπολικού σκάφους ανοιχτής θάλασσας της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Η πρόταση κατατέθηκε έπειτα από συνεργασία με την L3 Communications και την ισπανική Navantia. Όπως φάνηκε κι από τις πρώτες καλλιτεχνικές απεικονίσεις, το σκάφος βασίζεται στην σχεδίαση του ισπανικού περιπολικού (κορβέτας) ΒΑΜ, τέσσερις εκ των οποίων υπηρετούν στο Ισπανικό Ναυτικό. Αν και εξωτερικά υπάρχουν αρκετές αλλαγές, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών της Ακτοφυλακής, εντούτοις, η βασική σχεδίαση φαίνεται ξεκάθαρα ότι προέρχεται από τις ΒΑΜ.

Μέχρι στιγμής, το αμερικανικό πρόγραμμα έχει καταλήξει σε τρεις υποψήφιες προτάσεις. Οι άλλες δύο προέρχονται από την κοινοπραξία Bollinger – Damen – Gibbs&Cox και την Eastern Shipbuilding Group. Μέσα σε 18 μήνες η Ακτοφυλακή θα έχει βγάλει την απόφασή της. Τότε θα δοθεί το συμβόλαιο για ένα σκάφος με προαίρεση για οκτώ ή δέκα ακόμα μονάδες, σε σύνολο απαίτησης για 25. Το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα δέκα δισεκατομμύρια δολλάρια.

.http://defense3.com/

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top