0
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ επειδή τάχθηκε κατ’ επανάληψη υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Χρησιμοποιώντας πρωτοφανούς γελοιότητας επιχειρήματα βγαλμένα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τη – δικαιολογημένη – βρετανική ψύχωση με αυτή την περίοδο, λέγοντας ότι υποστηρίζει… την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου!

Δηλαδή, αν κι εμείς το καταλαβαίνουμε καλά όποιος θέλει να τα «βουτήξει» έχει «χιτλερική ατζέντα». Άρα και ο Λόρδος Έλγιν ήταν ένας… πρώιμος χιτλερικός! Σε τέτοια συμπεράσματα οδηγούν οι ψυχοπαθητικές λογικές ορισμένων…

Στη διαμάχη παρενέβη και ο υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα σχόλια του δημάρχου:

«Ήλπιζα ότι ο Δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian. Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια.

»Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια. Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον –με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος –με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς».
defence-point.gr/news/?p=95810

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top