0
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Ανδαλουσία θα υποδεχθεί ένα τμήμα της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Τέσσερα καταδρομικά κλάσης Arleigh Burke θα μετασταθμεύσουν για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια στη ναυτική βάση της Ρότα, στην Ισπανία.

Την επόμενη εβδομάδα θα καταπλεύσει το USS Donald Cook, τον Ιούνιο το USS Ross και το 2015 τα USS Porter και USS Carney. Μαζί με τα σκάφη θα μετασταθμεύσουν και 1.200 ναυτικοί με άλλα 1.500 άτομα που θα είναι οι οικογένειές τους. Έτσι, η δύναμη των Αμερικανών στο ναύσταθμο θα διπλασιαστεί στα 6.000 άτομα, γεγονός που θα χαροποιήσει αρκετούς αφού η Ρότα θεωρείται έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τους Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Τη δε συντήρηση των σκαφών συμφωνήθηκε να αναλάβουν τα ναυπηγεία της Navantia, στον Κόλπου του Κάντιθ, γεγονός που θα αποφέρει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της εταιρείας. Αυτό θα γίνει σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, όπου τα ναυπηγεία στον ευρωπαϊκό χώρο αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό, την στιγμή που στην Ελλάδα του “success story” απλά σβήνουν.

.
http://defense3.com

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top