0

Στην έκθεση DEFEXPO 2014 στην Ινδία, μερικές από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν σε συνάρτηση με τα ινδικά προγράμματα αφορούσαν και την αναβάθμιση των ΤΟΜΑ ΒΜΡ-2. Μία εξ αυτών ήταν της ισραηλινής Rafael η οποία πρότεινε τον τηλεχειριζόμενο πύργο Samson Mk2. Η παρουσίασή του έγινε επί πλήρους μεγέθους ομοιώματος του ΤΟΜΑ.

Το βάρος του είναι κατά 500 κιλά χαμηλότερο από τον υπάρχον πύργο του ΒΜΡ-2. Ταυτόχρονα, δεν απαιτεί τη διάτρηση του σκάφους για την ολοκλήρωσή του, ενώ καταλαμβάνει και μικρότερο χώρο στο εσωτερικό του τεθωρακισμένου οχήματος, με ό,τι αυτό σημαίνει για την άνεση και τη μεταφορική ικανότητα και την κινητικότητά του.

Ο πύργος διατηρεί το πυροβόλο 30 χλστ που είχε και στην έκδοση Mk Ι, αν και μπορεί να εξοπλιστεί με πυροβόλο 25 ή 40 χλστ. ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Το προφίλ του πύργου είναι σαφώς χαμηλότερο και δίνει τη δυνατότητα για επαναγέμιση των όπλων υπό την προστασία του σκάφους. Επιπλέον, όμως, μπορεί να δεχθεί επιπλέον θωράκιση. Τέλος, εκτός από συζυγές πολυβόλο 7,62 χλστ. ή πολυβομβιδοβόλο των 40 χλστ., διαθέτει εκτοξευτή δύο αντιαρματικών πυραύλων.

Την πρότασή της παρουσίασε και η ρωσική ΚΒΡ. Αυτό έγινε με την τοποθέτηση ενός πλήρους μεγέθους ομοιώματος του Berezhok, για τον οποίο η εταιρεία ανέφερε ότι, οι ικανότητές του είναι τέσσερις φορές ανώτερες, την ημέρα ή τη νύχτα, ενώ έχει ενσωματώσει και αντιαρματικούς πυραύλους Kornet.http://defense3.com

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top