0

Το Ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας ετoιμάζεται να παραλάβει το πρώτο ελικοπτεροφόρο κλάσης Mistral που ήδη βρίσκεται στα ναυπηγεία της Βόρειας Θάλασσας για εγκατάσταση ηλεκτρονικών και οπλικού συστήματος μετά την ολοκλήρωση ναυπήγησης του σκάφους στα ναυπηγεία της DCNS.

Το πρώτο ελικοπτεροφόρο Mistral, θα φέρει την ονομασία Vladivostok και θα παραδοθεί σε χρόνο ρεκόρ, την 1η Νοεμβρίου 2014.

Οι εγκαταστάσεις υποδοχής του πρώτου σκάφους της κλάσης στον Στόλο του Ειρηνικού, κατασκευάζονται στο κόλπο Uliss, στον μεγάλο ναύσταθμο του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκεται κοντά στο Βλαδιβοστόκ.


Eκτός από το δεύτερο τα υπόλοιπα θα παραδοθούν στους στόλους Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας.

Στο Βλαδιβοστόκ, η προβλήτα της ναυτικής βάσης θα επεκταθεί ώστε το μήκος του να φθάσει τα 2.700 μέτρα ώστε να συμπεριλάβει και θέσεις αγκυροβόλησης μήκους 1.600 μέτρων.

Επίσης, πρόκειται να αντικατασταθούν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και επικοινωνιών ενώ η περιοχή φόρτωσης πυρομαχικών θα ανακατασκευαστεί ριζικά και οι δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές που διασφαλίζουν την πρόσβαση σε αυτή θα αναβαθμιστούν.

Τα αποβατικά πλοία Mistral θα μεταφέρουν 16 ελικόπτερα (Kamov Ka-52), τέσσερις αποβατικές ακάτους , 70 αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα BMP-3, και 450 στρατιώτες .
defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top