0
Το Ναυτικό της Ουκρανίας φέρεται να παρήγγειλε τα δύο συστήματα πυροβολικού Millenium για εγκατάσταση στην κορβέτα 58250 Vladimir Veliky. Το πρώτο πλοίο αυτής της κλάσης είναι υπό ναυπήγση στις εγκαταστάσεις στο Νικολάγιεβ  στην Μαύρη Θάλασσα, και αναμένεται να παραδοθεί το 2012/16.

Ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall AG ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2014 μια σύμβαση ύψους €12.000.000 απο ένα μη κατανομαζόμενο «ευρωπαϊκό ναυτικό» για την παράδοση δύο ναυτικών όπλων Oerlikon Millennium 35mm για πλοία επιφανείας. Η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Ο πελάτης δεν έγινε γνωστός, αλλά σύμφωνα με ρωσικές πηγές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το Ναυτικό της Ουκρανίας, το οποίο παρήγγειλε τα δύο συστήματα πυροβολικού Millenium για εγκατάσταση στην κορβέτα 58250 "Vladimir Veliky". Το πρώτο πλοίο αυτής της κλάσης είναι υπό ναυπήγηση στις εγκαταστάσεις στο Νικολάγιεβ στην Μαύρη Θάλασσα, και αναμένεται να παραδοθεί το 2012/16. Aρχικά είχε αναφερθεί ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να ναυπηγήσει έως 10 κορβέτες της συγκεκριμένης κλάσης και να θέσει σε λειτουργία έως το 2021 συνολικά τέσσερις κορβέτες.

Η Ουκρανία, για την περίπτωση που επιβεβαιωθεί επίσημα ο τελικός προορισμός, θα αποτελέσει έτσι τον τέταρτο πελάτη του Millenium, μετά τη Δανία (έλαβε επτά συστήματα), Βενεζουέλα (τέσσερα συστήματα) και η Ταϊβάν (τουλάχιστον συστήματα). Το συγκρότημα Millenium αξιολογήθηκε το 2005 από το Αμερικανικό Ναυτικό, αλλά τελικά απορρίφθηκε.
fox2magazine.net

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top