0

Κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης Singapore Airshow 2014 το Ισραήλ παρουσίασε μια μικρή βόμβα για αποστολές εγγύς υποστήριξης από μικρά αεροσκάφη.

Η ισραηλινή εταιρεία όπλων IMI (Israeli Military Industries) παρουσίασε στην Σιγκαπούρη μια νέα κατηγορία μικρών βομβών, για αποστολές CAS (εγγύς αεροπορική υποστήριξη) των αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων συστημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο κοινό, αυτές οι βόμβες που καλούνται ως Fastlight, έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τις πρώτες δοκιμές που αποδεικνύουν την ικανότητά τους να πλήττουν επίγειους στόχους με περιορισμένες παρενέργειες.

Οι βόμβες, ειδικά κατασκευασμένες για μικρά αεροσκάφη, υπάρχουν σε δύο παραλλαγές, με 45 κιλά (100 λίβρες) και 90 κιλά (300 λίβρες) βάρος. Το όπλο αυτό διαφημίζεται ως φθηνό και ευέλικτο, χάρη σε δύο τρόπους καθοδήγησης (GPS και με λέιζερ) και διάφορα είδη εκρηκτικών ως ωφέλιμο φορτίο.

Η παρουσίαση ταυτόχρονα στη Σιγκαπούρη του Super Heron δείχνει σαφώς ότι οι Ισραηλινοί θέλουν σοβαρά να εξοπλίσουν τα μη επανδρωμένα συστήματά τους με τις κατάλληλες βόμβες.
fox2magazine.net/

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top