0

Σύμφωνα με το Jane’s οι θαλάσσιες δοκιμές του Πιπίνος (S-121) θα πραγματοποιηθούν στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη.

Εντός του 2015 παραδίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο υποβρύχιο Type 214, Πιπίνος (S-121) σύμφωνα με την ενημερωτική στρατιωτική ιστοσελίδα Jane’s.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Jane’s, η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες επιθεώρησης και επισκευών των τριών υποβρυχίων Type 214 και τους μοναδικού εκσυγχρονισμένου Type 209/1200 AIP, με στόχο την έναρξη των δοκιμών εν’ όρμω στο υποβρύχιο Πιπίνος (S-121) πριν από το τέλος του 2014.

Για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών επισκευών συντήρησης και δοκιμών στα υποβρύχια για το οικονομικό έτος 2014, έχουν προβλεφτεί στον κρατικό προϋπολογισμό 75,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο Πιπίνος (S-121) είχε ολοκληρώσει πριν από σχεδόν δύο χρόνια τις δοκιμές εν’ όρμω (ΗΑΤ) ενώ σε ικανοποιητικό επίπεδο είχαν φτάσει και οι δοκιμές εν’ όρμω των δύο υποβρυχίων Ματρώζος (S-122) και του εκσυγχρονισμένου Type 209/1200 Ωκεανός (S-118).

Φυσικά μετά από δύο χρόνια αδράνειας, τα στελέχη του ναυπηγείου και του Πολεμικού Ναυτικού θα πρέπει να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υποβρύχια και να τεθεί εκ νέου το χρονοδιάγραμμα επισκευών και συντήρησης, αφού πρώτα όμως έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου.

Σύμφωνα με το Jane’s οι θαλάσσιες δοκιμές του Πιπίνος (S-121) θα πραγματοποιηθούν στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη.

EΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top