0

Απίστευτο και όμως αληθινό! Είναι άγνωστο πόσες τηλεφωνικές συνδέσεις υπάρχουν σήμερα σε όλο το δημόσιο. Είναι γνωστό, όμως, πόσο πληρώνουμε ετησίως για τις κάθε είδους κλήσεις: 285 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», αυτή τη στιγμή, δεν είναι καν γνωστός ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που έχουν «χρεωθεί» στις δημόσιες υπηρεσίες, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρόσφατη έρευνα ανεβάζει τη δημόσια τηλεπικοινωνιακή δαπάνη στο ιλιγγιώδες επίπεδο των 285 εκατ. ευρώ. Στον τακτικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό της τάξεως των 125 εκατ. μόνο για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι δαπανώνται επιπλέον 10 εκατ. εκτός τακτικού προϋπολογισμού.

Για τους δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης (συνολικά υπερβαίνουν τις 30.000) η δαπάνη εκτιμάται ότι φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Το αν τα ευρήματα της έρευνας και οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και σε ποιο βαθμό, θα φανεί έως το τέλος Ιουλίου, καθώς μέχρι τότε η ΓΓΠΣ προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει την πρώτη απογραφή.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούν για λογαριασμό του δημοσίου – από τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι το τελευταίο ΚΕΠ.

Το έργο αναλαμβάνει η Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου. Αν επιτύχει, θα δοθεί συνέχεια με άλλες δημόσιες δαπάνες, όπως είναι τα ταξίδια, τα ενοίκια μέχρι και οι λογαριασμοί του…ηλεκτρικού, αλλά και τα κρατικά ΙΧ.CRASH ONLINE

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top