3

Αδειάζουν τις καταθέσεις τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Ρώσοι καταθέτες ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ σε 21 αξιωματούχους της ρωσικής, και της κριμαϊκής κυβέρνησης και τις μεταφέρουν σε κινεζικές, αραβικές, σιγκαπουριανές και ... τουρκικές τράπεζες!

Όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 400 δισ. ευρώ σε τράπεζες χωρών της ΕΕ, κυρίως της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, της Ελλάδας, αλλά κai της Ελβετίας, ξεκίνησε να αποσύρεται εδώ και οκτώ ημέρες σταδιακά, με κύριο αποδέκτη της ... τουρκικές και τις ασιατικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του MEGA στην Μόσχα Θ.Αυγερινός.

Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε πέντε δισ. ευρώ οι ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις.

Τα ποσά αυτά ανήκουν στις ρωσικές κρατικές εταιρείες, ρωσικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε ιδιώτες.

Κλάσμα αυτού του ποσού θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των συνεχών αναγκών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και να διώξει τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά η Ελλάδα διά του Ε.Βενιζέλου θεωρεί ότι "Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδος και της ΕΕ"!

Την ώρα που ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να δανειστεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο ... 5% από το εξωτερικό, οι τουρκικές τράπεζες μέσα σε δύο ημέρες δέχθηκαν από τις ευρωπαϊκές τράπεζες εισροή καταθέσεων που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ!
defencenet

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 1. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟ , ΑΝΤΙΣΑΜΑΡΙΚΟ , ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ , ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ , ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ .
  ΑΙΝΤΕ ΓΙΟΥΠΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΣΙΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ εσύ δεν είσαι χαχαχα

   Διαγραφή
 2. Το blog δεν ρέπει προς κανένα ποτάμι ρυάκι ή άκρο. Αν είναι υπέρ μιας πλευράς αυτή είναι η πλευρά της Ελλάδας. 'Έχουμε χιλιάδες χρόνια περήφανης ιστορίας ώστε να αντλήσουμε γνώση και επιτέλους να πάψουμε να κοιτάμε τα τεκταινόμενα στη πατρίδα μας με μικροπολιτικό μάτι...

  Όσο αφορά τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, αμφότεροι άλλα υποσχέθηκαν και άλλα κάνανε. Και επειδή κανείς εκ των δυο δεν προέρχεται από παρθενογένεση... η χώρα δεν έφτασε εδώ από κάποιο ατύχημα, οι επιλογές αυτών που είχαν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους μας έφεραν εδώ.

  Τέλος, μάλλον δεν παρακολουθείτε όλα τα θέματα μας, κάθε καλή προσπάθεια την επικροτούμε. Δείτε θέματα μας που αφορούν την αμυντική πολιτική της χώρας και τις προσπάθειες του κ. Αβραμόπουλου που είναι πράγματι αξιέπαινες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top