0

Ολοήμερη κρουαζιέρα η Τουρκική κορβέτα Bandirma στο Αιγαίο, η Ελληνική κυβέρνηση σε αφασία... Για σχεδόν μια ολόκληρη μέρα έκανε κρουαζιέρα στο Νότιο και κεντρικό Αιγαίο το τουρκικό σκάφος TCG Bandırma (F-502) κλάσης Burak κάνοντας αμέτρητες παραβιάσεις των εθνικών υδάτων αρχίζοντας από Ρόδο Κύθνο και φτάνοντας ως το Σούνιο.

Η τουρκική κορβέτα συνέχισε την παράδοση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο χωρίς κανείς εδώ να αντιδρά, σε μια εξόφθαλμη πρόκληση των Τούρκων που ήταν έξω από κάθε έννοια της “αβλαβούς διέλευσης”.

Το γεγονός βέβαια δεν έρχεται μόνο του, έρχεται μετά την εκδίωξη του σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό (δείτε εδώ το σχετικό άρθρο και βίντεο) από την περιοχή της Ζουράφας όπου Τούρκοι ψαράδες αλίευαν εντός των εθνικών μας υδάτων.

Κατά πως δείχνουν λοιπόν τα πράματα η κυβέρνηση του Ερντογάν προσπαθεί να εκτονώσει την κρίση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση του προ των εκλογών, εξάγοντας την προς τα έξω και προς πάσα κατεύθυνση, ας μην ξεχνάμε τον ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στη Συρία... Όλα αυτά βέβαια δεν περνάνε απαρατήρητα από το ΓΕΣ. Όλοι έχουν τεταμένη την προσοχή τους στις κινήσεις της Άγκυρας χωρίς κανείς να γνωρίζει ως που θα φτάσει ο αριβίστας Ερντογάν που προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επεισόδιο στη Ζουράφα, η κρουαζιέρα της τουρκικής κορβέτας αλλά και η υπερπτήση των τουρκικών αεροσκαφών στο ελληνικό FIR (γεγονός που δεν προβλήθηκε σχεδόν καθόλου) την ώρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου (παρά τα συμφωνημένα μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο χωρών) είναι κινήσεις σχεδιασμένες και καθόλου τυχαίες.

Το ότι το τουρκικό σκάφος καθ όλη του την παρουσία στα Ελληνικά χωρικά ύδατα ακολουθείτο "διακριτικά" από φρεγάτα και κανονιοφόρο του Π.Ν δεν λέει απολύτως τίποτα, αυτό που προβληματίζει είναι πως οι Τούρκοι όσο βρίσκουν “μπόσικα” κάνουν, και όσο εμείς δείχνουμε διαλλακτικοί θα προκαλούν. Θα σταματήσουμε να περιμένουμε στωικά να μας σκάσει κάποιο θερμό επεισόδιο σταματώντας και την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων; Ίδωμεν.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top