0

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθάρισε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ότι το θέμα της Κριμαίας έχει τελειώσει και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε αναθρεώρησης.

Ο Λαβρόφ είπε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η βούληση των κατοίκων της Κριμαίας, οι οποίοι με το συντριπτικό ποσοστό του 97% τάχθηκαν υπέρ της απόσχισης και της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πίσω βέβαια από την επίκληση του «σεβασμού», το μήνυμα Λαβρόφ σε Κέρι είναι απόλυτα σαφές: Δεν κάνατε όσα έπρεπε, όταν έπρεπε και αυτή είναι η «ποινή», το κόστος όταν δεν σέβεστε τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα ασφαλείας.

Αναφορά που άπτεται της δυτικής υποστήριξης στα ακροδεξιά-φασιστικά στοιχεία – που αλλού τελούν υπό διωγμό – που ανέτρεψαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο (η Μόσχα μπορεί να επικαλείται το ότι δεν κινήθηκε όποτε η Ουκρανία εξέλεξε μη φιλορώσο πρόεδρο).

Εν ολίγοις, φάνηκε απλά, ότι η ρωσική ηγεσία είχε σχέδιο σε περίπτωση απόπειρας επανάληψης «πολύχρωμης» επανάστασης… και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top