0

Η «στρατηγική αναλγησία» των Ηνωμένων Πολιτειών και οι εσωτερικές πολιτικές ανάγκες ενός προέδρου – του Μπάρακ Ομπάμα – που μετέτρεψε τη γνωστή ως υπερδύναμη σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις της υφηλίου, ενδεχομένως και ως αποτέλεσμα πολιτικών σφαλμάτων των προκατόχων του, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ουκρανία.

Το Κοινοβούλιο της Κριμαίας, κήρυξε και επίσημα την ανεξαρτησία της χερσονήσου της Κριμαίας και ζητά πλέον από το ρωσικό Κοινοβούλιο την έγκριση της προσάρτησής της από τη Ρωσία. Η κήρυξη της ανεξαρτησίας έγινε με ομοφωνία στο 85μελές κοινοβούλιο. Οι Ουκρανοί μιλούν για φάρσα, κάτι εντελώς αδιάφορο, αφού απουσία πολιτικής – διπλωματικής διευθέτησης, αυτό που μένει είναι μόνον η προσφυγή στα όπλα, από κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Ουκρανία προχωρά σε περιορισμένη επιστράτευση για την «τιμή των όπλων», με την έγκριση 275 βουλευτών του κοινοβουλίου, με 33 αποχές, χωρίς αρνητικές ψήφους. Όμως, αυτά που μπορεί η χώρα να κάνει για την άμεση ανάκτηση της κυριαρχίας της επί της χερσονήσου, είναι απολύτως ελάχιστα, έως μηδαμινά. Συνολικά επιστρατεύονται 40.000 μέλη της εφεδρείας, εκ των οποίων οι μισοί θα ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις και οι άλλοι μισοί στη νεοσύστατη Εθνοφρουρά.

defence-point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top