0

Τουλάχιστον στην Ελλάδα, ασχέτως του ποια θέση έλαβαν οι πολιτικοί, δεν βρέθηκε ούτε ένας να μην εκφράσει έναν λόγο συμπάθειας για τον χαμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όλοι έπραξαν το αυτονόητο, αναγνώρισαν, ότι δεν είχε καμία σημασία τι είχε συμβεί, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου.

Αυτά τα αυτονόητα δεν ισχύουν στην Τουρκία του Ερντογάν. Οι αναφορές του στον άτυχο Μπερκίν Ελβάν που χτυπήθηκε στο κεφάλι από κάνιστρο δακρυγόνου στις ταραχές του περασμένου καλοκαιριού (16 Ιουνίου), δεν μπορούν καν να εξοργίσουν πλέον, αφού τίθεται θέμα για την ηθική υπόσταση του ανθρώπου που κυβερνά επί τόσα χρόνια την Τουρκία. Ένας άνθρωπος που είναι εκδικητικός και σύμφωνα με αναλυτές ενδεχομένως και ύπουλος.

Όμως, το να εκστομίσει τα παρακάτω λόγια για έναν 15χρονο έφηβο που έχασε τη ζωή του, έχοντας παραμείνει σε κωματώδη κατάσταση επί 269 ημέρες, είναι τουλάχιστον άνανδρο. Ο Ερντογάν λοιπόν, υποστήριξε από το Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, ότι ο νεαρός ήταν ταραχοποιός στην υπηρεσία «τρομοκρατικής οργάνωσης», αμφισβητώντας όσα έχει πει η οικογένειά του, ότι είχε βγει από το σπίτι να βρει φούρνο να αγοράσει ψωμί.

Όσο για το επιχείρημα στήριξης της αστυνομίας… συντριπτικό: «Η αστυνομία δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ήταν 14 ετών, αφού είχε το πρόσωπο καλυμμένο»! Σα να θυμόμαστε ότι φωτογραφίες και βίντεο από το συμβάν τον διαψεύδει. Ό,τι και να έχει όμως συμβεί, το «τρομοκράτης ετών 15» δεν είναι πειστικό, ασχέτως του τι θα πει ο κάθε Ερντογάν…

defence point

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top