0

Η Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία έχει αυξήσει την ετοιμότητά της για την παρακολούθηση του εναέριου χώρου της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας.

Επί του παρόντος, σε άμεση γειτνίαση με τη Φινλανδία ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, αυτές έχουν να κάνουν με τα γεγονότα στην Κριμαία και την άφιξη των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Πολωνία. Η φινλανδική κυβέρνηση ανέφερε ότι ο υψηλότερος βαθμός ετοιμότητας έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.

Η ραχοκοκαλιά της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι 62 F/A-18 Hornet (55 C και 7 D). Η Φινλανδία είναι επίσης μια από τις λίγες χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει στην διάθεσή της βλήματα AGM-158 JASSM.

Η απόκτηση αυτών των όπλων από τους Φινλανδούς είναι ένα σημαντικό στρατηγικό στοιχείο, όπως θεωρείται ως βασική παράμετρος των δυνατοτήτων αποτροπής. Σημειώστε επίσης ότι σχεδόν το σύνολο της επικράτειας της σκανδιναβικής χώρας είναι κάτω από την ομπρέλα των ρωσικών συστημάτων S-300 και S-400. Ωστόσο, χάρη στο AGM-158 η Φινλανδική Πολεμική Αεροπορία είναι σε θέση να πλήξει αποτελεσματικά τους στόχους στη Ρωσία, όπως την βάση του Βορείου Στόλου. Δεν είναι γνωστό πόσους πυραύλους JASSM έχουν οι Φινλανδοί, σύμφωνα με ορισμένες πηγές περίπου 11 βλήματα. Πέραν των AGM-158 JASSM, τα F-18 των Φινλανδών εξοπλίζονται με βόμες JDAM. Οι Φινλανδοί αγόρασαν 96 τέτοιες βόμβες.


fox 2 magazine

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top