0

Συνέντευξη στην συριακή τηλεόραση έδωσε ο Σύρος πιλότος του MiG-23 το οποίο καταρρίφθηκε εχθές κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα από τουρκικά μαχητικά. Ο χειριστής του συριακού MiG δήλωσε πως πετούσε σε αποστολή εκδίωξης ανταρτών 7 χλμ. εντός του συριακού εναέριου χώρου και ότι το τουρκικό αεροσκάφος τον κατέρριψε απροειδοποίητα παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

"Μόλις έφτασα στην περιοχή που μου είχε ανατεθεί για την πραγματοποίηση της αποστολής είδα ένα στόχο. Αφού τον πρόσβαλλα και ενώ επέστρεφα στη βάση μου και περί τα 7 χλμ. εντός συριακού εναέριου χώρου (ενδεχομένως και περισσότερο) και κατά τη διάρκεια μιας στροφής κτυπήθηκα από ένα βλήμα που είχε εκτοξευθεί από τουρκικό μαχητικό. Αισθάνθηκα ότι το αεροσκάφος μου είχε κτυπηθεί καίρια με αποτέλεσμα να πάρω την απόφαση να το εγκαταλείψω. Ο στόχος μου ήταν εντός του συριακού εδάφους και εγώ το εγκατέλειψα εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Λέω σε αυτούς που με κατέρριψαν ότι θα επιστρέψω πίσω για αυτούς. Η υγεία μου είναι καλή το ηθικό υψηλό δόξα τω Θεό και η θέλησή μου είναι ακλόνητη. Είμαι έτοιμος κι αν το θέλει ο Θεός είμαι έτοιμος την επόμενη ημέρα ή την μεθεπόμενη να πάω στην ίδια περιοχή και να κυνηγήσω τους τρομοκράτες, μέχρι του σημείου που να διώξουμε και τους τελευταίους τρομοκράτες από την αγαπημένη μας πατρίδα.".
DefenceNet

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top