0

Στην Ολλανδία διαμαρτύρονται για τεράστια προβλήματα με το ναυτικής έκδοσης ελικόπτερο NH90, ειδικά μετά τις πρώτες εμπειρίες επιχειρησιακής ανάπτυξης: Μετά την αποστολή για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, έχει εντοπιστεί υπερβολική διάβρωση και φθορά στο ελικόπτερο - πιθανόν να προκλήθηκε από λάθη σχεδιασμού, σφάλματα εγκατάστασης και ελλιπείς οδηγίες συντήρησης, ανέφερε σε μια ενημέρωση αυτή την βδομάδα στο κοινοβούλιο η Υπουργός Άμυνας Jeanine Hennis-Plasschaert. Είναι πιθανό ότι παρόμοια προβλήματα θα προκύψουν και σε άλλα ελικόπτερα NH90.

Άλλες χώρες εταίροι του NH90 έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα, λέγεται στην ενημέρωση. Στη Γαλλία, επίσης έχουν εντοπίσει παρόμοια προβλήματα με τη διάβρωση, η Ιταλία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην απιχειρησιακή ανάπτυξη αυτού του ελικοπτέρου.


Προηγουμένως υπήρξαν καταγγελίες από τα μέλη του πληρώματος σχετικά με τον θόρυβο του ελικοπτέρου και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία. Εντούτοις, κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν, το επίπεδο θορύβου πληροί τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις στην Ολλανδίας, αναφέρεται στην ενημέρωση προς το κοινοβούλιο.

Οι Ολλανδοί είναι τώρα σε διαδικασία αναζήτησης λύσεων για τα επιρρεπή στον θαλασσινό αέρα ελικόπτερα.

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας είναι σε στενή επαφή με την κοινοπραξία του κατασκευαστή NHI. Η εταιρία επιβεβαίωσε το πρόβλημα και υποσχέθηκε λύσεις. Τα πρώτα αποτελέσματα για τις τεχνικές βελτιώσεις και την προστασία από τη διάβρωση πρέπει να είναι διαθέσιμα στα τέλη Μαρτίου. Άλλες λύσεις είναι να ακολουθήσουν αργότερα εφέτος. Ο κατασκευαστής έχει συμφωνήσει να εξετάσει κατά πόσον είναι δυνατή η βελτίωση του σχεδιασμού των τμημάτων που δείχνουν υπερβολική φθορά. Τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με εποικοδομητικό τρόπο και το Υπουργείο Άμυνας ελέγχει επίσης κατά πόσον ο κατασκευαστής μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα σφάλματα στον σχεδιασμό και τη συναρμολόγηση.

Όσον αφορά τα ελικόπτερα NH90 του Ελληνικού Στρατού, δεν τίθεται έτσι το πρόβλημα της διάβρωσης στο θαλάσσιο περιβάλλον, όπως απουσιάζει έτσι και αλλιώς η προβληματική αντιδιαβρωτική προστασία που διαθέτει η ναυτική έκδοση του NH90... Τουλάχιστον ας ληφθεί υπόψιν το θέμα στην προαίρεση για τα επιπλέον 14 ελικόπτερα.

Το επίσημο ενημερωτικό έγγραφο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

fox 2 magazine

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top