0

Ο Ρώσος δημοσιογράφος επεσήμανε, την ύπαρξη ενός συστήματος διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων αντιποίνων, το οποίο αναπτύχθηκε μυστικά από Σοβιετικούς επιστήμονες στη δεκαετία του 1980

Με την πρωτοφανή δήλωση ότι “η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που είναι ικανή να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιοενεργό στάχτη”, ο κεντρικός παρουσιαστής του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Rossiya 1 Ντμίτρι Κισέλεφ, αναβάθμισε την αμερικανορωσική αντιπαράθεση για την Κριμαία σε ένα διαφορετικό επίπεδο που θυμίζει την περίοδο του “Ψυχρού Πολέμου”.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος επεσήμανε στην εκπομπή του, την ύπαρξη ενός συστήματος αντιποίνων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, το οποίο αναπτύχθηκε μυστικά από Σοβιετικούς επιστήμονες στη δεκαετία του 1980.

Το σύστημα μπορούσε να πλήξει τις ΗΠΑ, αυτόματα χωρίς την εμπλοκή του ανθρώπινου παράγοντα, σε περίπτωση που η τότε Σ. Ένωση δεχόταν πρώτο πυρηνικό πλήγμα από τις ΗΠΑ και η ηγεσία της εξολοθρευόταν.

Όπως αναφέρει ο Ντμίτρι Κισέλεφ στην εκπομπή του, το σύστημα βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία και αποτελεί μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας.

Τα σιλό εκτόξευσης των διηπειρωτικών πυραύλων του συστήματος είναι διεσπαρμένα σε ολόκληρη τη Ρωσία κάτω από τη γή και η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 11.000 χλμ.

Το σύστημα ελέγχεται από ένα υπερυπολογιστή, ο οποίος εαν δεν δεχτεί ακυρωτική εντολή εξαπολύει τους πυραύλους του συστήματος μετά από ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατα της Ρωσίας.

Η ύπαρξη του συστήματος ήρθε στην επικαιρότητα “εντελώς συμπτωματικά” μόλις πριν από μερικές ημέρες, μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του Ρώσου προέδρου Βλαδίμηρου Πούτιν.

Τα λόγια του Ρώσου δημοσιογράφου προκαλούν έντονο προβληματισμό και αυτό διότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι κάποιος τυχαίος δημοσιογράφος που εκφράζει απλά τις προσωπικές του απόψεις.

Ο Ντμίτρι Κισέλεφ διορίστηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ανέλαβε επικεφαλής του νέου κρατικού και άμεσα ελεγχόμενου από την ρωσική κυβέρνηση διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya, το οποίο δημιουργήθηκε από το πρώην πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το τηλεοπτικό δίκτυο RT και το ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

Ο Ντμίτρι Κισέλεφ παρουσιάζει κάθε εβδομάδα την ενημερωτική εκπομπή Vesti nedeli (News of the Week), η οποία από πολλούς θεωρείται ότι εκφράζει τις θέσεις του Κρεμλίνου για τη διεθνή πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα The Moscow Times χαρακτηρίζει τον Ντμίτρι Κισέλεφ ώς το νέο υπεύθυνο προπαγάνδας του Κρεμλίνου, επομένως οι δηλώσεις του σήμερα στην εκπομπή του, θέμα της οποίας ήταν η καταδίκη του δημοψηφίσματος για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία από τις ΗΠΑ μόνο τυχαίες δεν θα πρέπει να θεωρηθούν.ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top