0

Η Αμερικανική Αεροπορία ξεκίνησε το πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών F-15 προκειμένου να τα διατηρήσει επιχειρησιακά πέρα από το 2035. Στο πακέτο περιλαμβάνονται νέα ραντάρ, εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου και υπολογιστές, τόσο για τα F-15C/D όσο και τα F-15E.

Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθεί το ραντάρ APG-63(V)3 AESA με σαφώς υψηλότερες δυνατότητες. Αν και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί επάνω σε 60 αεροσκάφη, υπολείπονται άλλα 178 C/D. Για το δε F-15E, έχει επιλεγεί το APG-82(V)1 AESA, το οποίο εξοπλίζει ήδη οκτώ αεροσκάφη του τύπου.

Τέλος του μήνα, αμφότερα τα προγράμματα θα μπουν σε πλήρους ρυθμού παραγωγή. Οι υπολογιστές τους θα αναβαθμιστούν στο πλαίσιο του προγράμματος του Advanced Display Computer Processor II, προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ. Τέλος, το νέο πακέτο ηλεκτρονικού πολέμου πέμπτης γενιάς θα αποκαλείται Eagle Passive / Active Warning Survivability System (EPAWSS), προσδίδοντας σημαντικές ικανότητες παρεμβολών, γεωδαισίας, αναγνώρισης στόχων, εντοπισμού υπέρυθρων απειλών και εξαπόλυσης αντιμέτρων.
cube defence analysis

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top