0
Η ΣΜΥ σήμερα απέδειξε οτι βγάζει και μαχητές Κομάντoς… πρώτης γραμμής
Το ότι η ΣΜΥ έδωσε και δίνει στο Έθνος μαχητές και ήγέτες του στρατεύματος το ξέρουμε μέσα από την ιστορία της εδώ και 130 χρόνια τώρα.


Το ότι όμως η ΣΜΥ βγάζει από τα σπλάχνα της “Κομάντο” και μάλιστα "πρώτης γραμμής" το μάθαμε μόλις σήμερα!


Δεν θα σταθούμε στους άψογους σχηματισμούς που πραγματικά μας εντυπωσιάζουν κάθε φορά που η Σχολή είναι παρούσα σε εκδηλώσεις, παρελάσεις τελετές!


Δεν θα σταθούμε και στις δύο διμοιρίες επιδείξεων που σε συγχρονισμό με το τύμπανο καθήλωσαν τους θεατές γιατί ώς θέαμα βγαλμένο από αρχαία σκηνή θεάτρου τα νεαρά αυτά παιδιά αγόρια και κορίτσια απέδειξαν με το καλύτερο τρόπο ότι το όπλο τους είναι προέκταση του χεριού τους.


Η διμοιρία επιδείξεων αποτελείτο από δύο διμοιρίες μια ανδρών και μια γυναικών.. Δεν μπορέσαμε να βρούμε κανένα ψεγάδι ή να ξεχωρίσουμε ποια ήταν, αν ήταν η καλύτερη από την άλλη! (θα τους καμαρώσετε στo video που ακολουθεί)Εκείνο όμως που μάγεψε ήταν ο "ορεινός αγώνας" στον πύργο αναρρίχησης της Σχολής με ύψος τα 18 μέτρα!!


Εκπαιδευτής τους ένας Λοχαγός ΟΥΚάς με ατσαλένια χέρια, άφωνος που απλά ένιωθες ότι ο άνθρωπος το 'χει, είναι γεννημένος Κομάντο... Όνομα και πράμα Καταδρομεύς και Παλικάρι!


Οι Σπουδαστές της ΣΜΥ στον πύργο έβγαζαν μάτια με αναρρίχηση σε δευτερόλεπτα και ελεύθερη καταρρίχηση!


Κράτησε όμως για το τέλος της επίδειξης την "κεκλιμένη" που θύμιζε "ΚΕΑΠ" με δύο Σπουδάστριες να πετάνε κυριολεκτικά στον αέρα ανεμίζοντας την γαλανόλευκη με το χέρι στο όπλο έτοιμες για παν ενδεχόμενο!


Τα ιπτάμενα κομάντο της ΣΜΥ πετάνε στον αέρα, λεπτομέρεια.. οι κοπελιές της φωτογραφίας


Τα ονόματα τους μόνο και μόνο γιατί αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο από όλους μας , Γεροκώστα Αλίκη, Ζαφείρη Αφροδίτη, Βαβατσούλα Ολγα και Φίλλου Αυγουστίνα

Και για την Ιστορία:


Την 9η Απριλίου 2014, παρουσία του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της «Γενεθλίου Ημέρας» της Σχολής και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από ιδρύσεώς της.


Στην τελετή παρέστησαν οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων, διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Τρικάλων και πλήθος κόσμου.


Με το πέρας της Τελετής, επακολούθησε επίδειξη "Ασκήσεων Ακριβείας" διμοιρίας σπουδαστών, έκθεση των Οπλικών Συστημάτων της Σχολής και επίδειξη αντικειμένων "ορεινού αγώνα" που εκτελούνται στον "πύργο αναρρίχησης" της Σχολής.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της «Γενεθλίου Ημέρας» της Σχολής και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από ιδρύσεώς της, την 8η Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε, ομιλία στους σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής από τον Αντιστράτηγο ε.α κ Χρήστο Φωτόπουλο Επίτιμο Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, με θέμα:

«Η Προσφορά της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο Έθνος».


Την 9η Απριλίου 2014, παρουσία του Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγου κ. Βασίλειου Τελλίδη, πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της «Γενεθλίου Ημέρας» της Σχολής και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από ιδρύσεώς της.


Βετεράνος

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top