0

Μια εταιρεία που δημιουργήθηκε μόλις το 2013, θέλει να αγοράσει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Όπως πριν από 23 χρόνια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ συμμετείχει ο κολοσσός Lockheed Martin, έτσι και τώρα εκδηλώνει ενδιαφέρον η αμερικανική εταιρεία ONEX, μέσω του εκπροσώπου της στην Ελλάδα, Πάνου Ξενοκώστα. Σε διάστημα 2 ετών οι επικεφαλής της Onex έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επαφές με στελέχη της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Άμυνας και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στην ίδρυση κοινής εταιρείας, όπου το ελληνικό Δημόσιο θα έχει το 25-30% των μετοχών, κρατώντας τη «χρυσή μετοχή» για θέματα εθνικού συμφέροντος. Ο πρόεδρος της ΟΝΕΞ, φέρεται να ανακοίνωσε στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο στη Ν.Υ ότι έχει στη διάθεση του 100 εκατομμύρια δολάρια να επενδύσει στην ΕΑΒ.

Η ONEX Hellenic S.A. είναι μια εταιρεία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων για αεροπορική υποστήριξη, ουσιαστικά μία εταιρεία ενοικιάσεως εργαζομένων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ, η ONEX εκμεταλλευόμενη τις πολιτικές γνωριμίες που έχει ο Πάνος κι ο Χρήστος Ξενοκώστας, εκπρόσωποι της εταιρείας, «της επετράπει να βάλει πόδι μέσα στην ΕΑΒ χωρίς να έχει την παραμικρή υποδομή για κάτι τέτοιο, υπογράφοντας μία σκανδαλώδη σύμβαση όπου εισπράτει υπέρογκα ποσά».

Στην πραγματικότητα βέβαια, 100 εκατομμύρια δολάρια δεν είναι τα «λεφτά» για μια εταιρεία αεροναυπηγικής, σε μία χώρα που ούτως ή άλλως θα συνεχίζει να δαπανά δισεκατομμύρια μόνο για την στήριξη της δικής της αεροπορικής δύναμης. Μια σειρά από εταιρείες στην Ευρώπη θα διέθεταν 100 εκατομμύρια δολάρια, και πολλά περισσότερα, ανά πάσα στιγμή – μέσα σε ένα σακίδιο.Fox 2 Magazine

Σχόλιο Άμυνα Πολιτική: Δεν γνωρίζουμε αν τα νούμερα που αναφέρονται στο δημοσίευμα του Fox 2 Magazine είναι σωστά αλλά αν είναι τα 100 εκ ευρώ για την ΕΑΒ δεν σας ακούγονται λίγα;

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top