0


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Reuters, 230 Τούρκοι αξιωματικοί, τους οποίους βάραινε το σχέδιο "Βαριοπούλα" και βρίσκονταν στις φυλακές, σήμερα αποφυλακίστηκαν. Χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε πως τα δικαιώματα των Στρατιωτικών αυτών είχαν παραβιαστεί σε δύο σημεία που αφορούσαν στον χειρισμό του ψηφιακού υλικού που υποτίθεται πως τους ενέπλεκε και στην άρνηση του κατηγορητηρίου να λάβει υπόψην τις καταθέσεις δύο πρώην Ανώτατων Αξιωματικών του Τουρκικού Στρατού.

Όλα αυτά βέβαια στην...Τουρκία και υπό το καθεστώς-πλέον-Ερντογάν που θυμίζει τον Στάλιν όταν έστελνε στα Γκούλαγκς ανώτατα στρατιωτικά στελέχη (Ροκοσόφσκι, Μπυστρολυότοφ κτλ) και μετά τους καλούσε πίσω γιατί τους χρειαζόταν η "Μαμά Πατρίδα".

Γενικά δεν μας αρέσει να σπέρνουμε τον τρόμο όπως μερικά μερικά sites που φαντάζονται "Συνεντεύξεις" σε "δήθεν τουρκικές εφημερίδες", προκειμένου να σας αναγκάσουμε να μας "κλικάρετε". Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, οι Τούρκοι με την αποφυλάκιση της αφρόκρεμας των Στρατιωτικών που έκαναν "θητεία" πίσω από τα σίδερα στέλνουν μήνυμα στους Κεμαλικούς πως τους χρειάζονται. Και γιατί τους χρειάζονται; Τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί δυστυχώς τα δικά μας είναι πολύ απαισιόδοξα και ευχόμαστε να κάνουμε λάθος.

Άμυνα-Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top