0Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στο Κίεβο πως σε μια "αντι-τρομοκρατική" επιχείρηση, οι άμαχοι δεν θεωρούνται τρομοκράτες. Τα νούμερα έρχονται από τον ίδιο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αποτελούν προσβολή για το ανθρώπινο είδος και όποιες αξίες ακόμα πρεσβεύει αυτό. Αν είχαν λίγο φιλότιμο, μετά από αυτή την αποκάλυψη, δεν θα έκαναν λόγο για "ανθρώπινα δικαιώματα" και "γενοκτονίες", γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί αφενός και αφετέρου και οι δύο αυτές έννοιες δεν αποτελούν πλατφόρμα για ακαδημαική-και μόνον-συζήτηση, καθώς προέχει η προάσπισή τους. Αλλά τι να λέμε τώρα;

Από τότε που άρχισε η περίφημη "αντι-τρομοκρατική" επιχείρηση στα εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας, η Ουκρανία μετρά 356 φέρετρα, 257 εκ των οποίων είναι φέρετρα αμάχων. "Αξιοθαύμαστη παλικαριά" των Ουκρανών ακροδεξιών, "Ηρωικές οι πράξεις τους", κατά τα άλλα όλες τις κυρώσεις τις επωμίζεται η Ρωσία και στην Αμερική κάνουν λόγο για Ρωσική Προπαγάνδα. Ειλικρινά δεν γνωρίζαμε πως οι Ρώσοι έχουν αγοράσει τον ΟΗΕ ή καλύτερα πως ο ΟΗΕ είναι πλατφόρμα προβολής ρωσικών συμφερόντων, αλλά και πάλι από ανθρώπους που πρώτα πυροβολούν και μετά στοχεύουν (σύμφωνα με την ρήση του Κων/νου Καραμανλή) μάλλον πολλά περιμένουμε.

Τα αποτελέσμα παρουσιάστηκαν στην ειδική επιτροπή του ΟΗΕ από τον Gianni Magazzeni, επικεφαλή του Ευρωπαικού Τμήματος του Γραφείου του Υψηλού Επιτρόπου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (φανταστικός τίτλος, το κακό είναι πως είναι μόνον αυτό, ένας-εκ των πολλών-τίτλων). Σύμφωνα με την έκθεση Magazzeni οι άμαχοι ανέρχονται στους 257, 14 εκ των οποίων είναι παιδιά, χώρια οι 11 νεκροί στην Μαριούπολη και οι άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας Voda Donbassa. Οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού ανέρχονται στους 86, συμπεριλαμβανομένων των αλεξιπτωτιστών  καθώς επίσης και των 9 μελών του πληρώματος του IL-76 που καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις αυτοάμυνας.

Εν τω μεταξύ η Ρωσική Κυβέρνηση έχει αρχίσει την δική της έρευνα και έχει "ειδικά σχέδια" για τους ενορχηστρωτές της πρωτοφανούς αυτής γενοκτονίας, δηλαδή τους Avakov (Εσωτερικών) και τον Διοικητή της πόλης του Ντνεπροπετρόφσκ Igor Kolomoysky. Σύμφωνα με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, οι Avakov και Kolomoysky οργάνωσαν αρχής γενομένης της 12ης του Απρίλη το μακελειό με πρωταγωνιστές μέλη της Εθνοφρουράς και του Δεξιού τομέα καθώς επίσης και των Ειδικών δυνάμεων Dnepr του Ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τον Kolomoysky.

Θα δείξει πάντως πολύ σύντομα αν η Χάγη συνεχίσει να υφίσταται διακοσμητικά, διαφορετικά-πολύ απλά-η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως συνυπεύθυνη. 

Άμυνα-Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top