0

Εχθές σκάφος του τουρκικού λιμενικού σώματος πέρασε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, παραβιάζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το σκάφος παρακολουθούσαν οι ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια του πλου του στα Ε.Χ.Υ.

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια στιγμή που καθημερινά τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου: Χίος, Λέσβος, Σάμος και Οινούσσες έχουν καθημερινές αφίξεις λαθρομεταναστών με το τουρκικό λιμενικό να έχει κλείνει προκλητικά τα μάτια σε δύο περιπτώσεις με ναυαγούς λαθρομετανάστες. Συγκεκριμένα, σε δύο περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες, λαθρομετανάστες ναυάγησαν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και παρά την ενημέρωση που έλαβαν από τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού δεν προχώρησαν σε καμία ενέργεια διάσωσης οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι Έλληνες Λιμενικοί για να σώσουν τους λαθρομετανάστες.

Η προκλητικότητα των Τούρκων δεν σταμάτησε εκεί αφού χθες τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως το haberler.com, το medya-24.com και άλλα, ανέφεραν ότι σκάφη του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς φυσικά να αναφέρουν τη στάση της τουρκικής ακτοφυλακής απέναντι στους ναυαγούς λαθρομετανάστες.

Δείτε το βίντεο


chiospress.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top