0


Σχεδόν Δύο χρόνια μετά το τραγικό μακελειό στο προξενείο της Βεγγάζης το οποίο κόστισε την ζωή στον άτυχο Αμερικανό Πρεσβευτή Κρις Στίβενς, οι Αμερικανικές αρχές δήλωσαν επίσημα πως έχουν στα χέρια τους τον ενορχηστρωτή (Mastermind) του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ειδικές δυνάμεις επενέβησαν και συνέλαβαν τον Ahmed Abu Khattala, ο οποίος και είναι ο φερόμενος εγκέφαλος πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Προξενείο. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Washington Post, επρόκειτο για πολύμηνη επιχείρηση, η οποία κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με την σύλληψή του, ενώ ζητήθηκε από τα Media να καθηστερήσουν την είδηση μέχρι σήμερα Τρίτη. Σύμφωνα με το Reuters ο φερόμενος ως υπεύθυνος Khattala, κρατείται σε πλοίο όπου και ανακρίνεται, περισσότερες λεπτομέρειες όμως για την κατάσταση της υγείας του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το φιάσκο της 11ης Σεπτεμβρίου 2012 είναι ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη τόσο των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα όσο και σε αυτήν του Αμερικανικού λαού. Ήταν τότε που ο Ντέιβιντ Πετρέους (αρχηγός της CIA) είχε προειδοποιήσει την ΥΠΕΞ Χίλαρυ Κλίντον για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, όμως εκείνη αποφάσισε να...αδιαφορήσει! Επιπρόσθετα, η Σούζαν Ράις (Σημερινή Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας), τότε εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη έκανε λόγο για "διαμαρτυρίες" έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στην Βεγγάζη, αλλοιώνοντας με τη σειρά της την αλήθεια την οποία είχε τονίσει ο Πετρέους πριν γίνει το κακό. Αποτέλεσμα: Ο άτυχος Στίβενς μαζί με τρεις ακόμα αξιωματούχους, στην κυριολεξία, βρήκαν τραγικό θάνατο στα χέρια αυτών, στο πλευρό των οποίων τάχθηκε το ΝΑΤΟ προκειμένου να εκθρονίσει τον Καντάφι. Ο δε Πετρέους αναγκάστηκε σε παραίτηση, καθώς "ξαφνικά" θυμήθηκαν την εξωσυζυγική του σχέση με την Πόλα Μπρόντγουελ.

Όπως είχε γράψει σαρκαστικά το DEBKA τότε: "Τώρα θυμήθηκαν την ερωμένη του Πετρέους; Τα περισσότερα στελέχη μυστικών υπηρεσιών ανά τον κόσμο δεν έχαναν διάλεξή της, γιατί όλο και κάτι της ξέφευγε από αυτά που της έλεγε ο Πετρέους το προηγούμενο βράδυ"...

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top