0

Καλή η ανάπτυξη αλλά για να ΄χουμε ανάπτυξη θα πρέπει να έχουμε και την ανεξαρτησία μας και κλείνοντας αεροδρόμια όπως το Καστέλι μάλλον κάνουμε δύσκολη την εξίσωση...

Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να κλείσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι και μαζί μ αυτό και την 133 σμηναρχία μάχης από την οποία επιχειρούν F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ της Σούδας της οποίας τα αεροσκάφη επιτηρούν την περιοχή των Δωδεκανήσων.  Περιοχή που συχνά παραβιάζουν τα σύνορα μας οι Τούρκοι και αποτελεί πρωταρχικό τους στόχο.

Το κλείσιμο της μοίρας και του αεροδρομίου βέβαια δεν είναι νέο, από το Μάη ανακοινώθηκε και προγραμματίστηκε αλλά μάλλον όχι από τον κ. Αβραμόπουλο (όπως διαβάσαμε χθες σε διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο) αλλά από τον κύριο Χρυσοχοίδη..(δείτε εδώ την αρχική είδηση αλλά και την ιστορία της Μοίρας)

Κατά συνέπεια καλώς καυτηριάζεται το θέμα του κλεισίματος του αεροδρομίου αλλά μάλλον στράφηκε η κριτική σε λάθος στόχο... ο Αβραμόπουλος δεν έχει να κάνει τίποτα με την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου σαν υπουργείο και αν μη τι άλλο έχει συμβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να λυθούν δεκάδες προβλήματα που είχαν συσσωρευθεί στο Αμύνης από τους προκατόχους του..

Για την ιστορία η είδηση που έρχεται από τις 11 Μαΐου έχει ως εξής..

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος στις εταιρείες για τα τεύχη δημοπράτησης, για να μετατραπεί το Καστέλι σε ένα "διεθνές αεροδρόμιο".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, παρουσία των τοπικών φορέων, έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου τονίζοντας ότι η Κρήτη χρειάζεται ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες από την αύξηση των τουριστών και πρόσθεσε ότι το έργο, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, θα συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, την Πέμπτη 15 Μαΐου δημοπρατείται το νέο αεροδρόμιο και θα δοθούν τα επίσημα τεύχη προκήρυξης. Σε έξι μήνες θα υπάρχει ανάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο 800 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του θα εργάζονται 1.000 άτομα, ενώ όταν ξεκινήσει η λειτουργία του αεροδρομίου υπολογίζεται ότι θα απασχολεί 4.000 εργαζόμενους.
Ελπίζουμε εκεί στη κυβέρνηση να ξανασκεφθούν τα περί κλεισίματος του αεροδρομίου και αν δεν γνωρίζουν καλά τη σημασία του και το τακτικό πλεονέκτημα που δίνει στη Πολεμική μας Αεροπορία ας ρωτήσουν και τους επιτελείς...Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top