0Ανεκδιήγητος ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών, στην χιουμοριστική πτυχή του θέματος και απαράδεκτος σε όλα τα άλλα επίπεδα, καθώς ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο "Πεολειχία" για να προσδιορίσει τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Και όμως, ο Ραντοσλάβ Σικόρσκι (Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών), μιλώντας στον βουλευτή Γιασέκ Ροστόβσκι είπε τα κάτωθι, τα οποία-υποτίθεται-πως διέρρευσαν στον τύπο:

"Η συμμαχία μεταξύ Πολωνίας και Αμερικής δεν αξίζει! Ίσα ίσα, που είναι και ζημιογόνα από πάνω, καθότι δημιουργεί μια εσφαλμένη εντύπωση ασφάλειας στην Πολωνία!" και ο ΣΟΥΠΕΡ απίστευτος Υπουργός συνεχίζει λέγοντας:

"Εντελώς Σκ@@@τα! Στο τέλος θα συγκρουστούμε και με τους Γερμανούς και με τους Ρώσους και θα νομίζουμε πως όλα είναι υπέροχα, γιατί πήραμε μια π@@@πα στην Αμερική! Γ@@@μενοι, εντελώς Γ@@@μενοι"

Αυτό είναι το dream-team του Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος, κατηγορούσε την Ρωσία για το θάνατο του Λεχ Καζίνσκι ανοιχτά και χωρίς ντροπή, ενώ ο ίδιος ήταν εκείνος που επωφελήθηκε περισσότερο από τον θάνατο του Πολωνού πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, αφού ο τελευταίος φρόντιζε να ασκεί βέτο σχεδόν σε κάθε νομοθετικό διάταγμα που ήθελε να περάσει ο Τουσκ στην Πολωνική Βουλή. Με λίγα λόγια, δεν τον "χάλασε" η αντικατάστασή του με τον Μπρονισλάβ Κομορόβσκι που είναι ο "Yes Man" του. Έκανε και "Σαματά" (Κάντο αφού σε τρώει που λέει και ο Τερζής) στην Ρωσία, πως τάχα εκείνοι είχαν σκηνοθετήσει τον θάνατό του από το ground control που έδινε οδηγίες στο αεροσκάφος του απολεσθέντος προέδρου καθώς προσέγγιζε το Σμολιένσκ.

Με τις δηλώσεις αυτές ανακύπτουν αρκετά ερωτήματα. Κατ'αρχάς η διαρροή ήταν όντως διαρροή ή την έδωσε ο ίδιος επίτηδες στα Μίντια για να πιέσει τους Αμερικανούς. Αν το έκανε όντως αυτός, τότε ξέρει κάτι, για μια επικείμενη επέμβαση στην Ανατολική Ουκρανία ίσως ή απλά θέλει να αποσπάσει παραπάνω οικονομική βοήθεια από τους Αμερικανούς. Ο Ντόναλντ Τούσκ, ο Πρωθυπουργός της χώρας, γιατί δεν έχει πάρει αποστάσεις από το ζήτημα και από τον ίδιο τον ΥΠΕΞ; Μήπως ζητούσε αλλονών τα χείλη για να βγει η λέξη "Πεολειχία" (Από το στόμα μου το πήρες που λένε);

Επιπρόσθετα, ο Σικόρσκι φαίνεται να βιώνει μια κρίση ιστορικής φύσεως. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει πως βρισκόμαστε στο έτος 2014 όχι στο 1939 όταν, όντως τότε εισέβαλαν Ρωσία και Γερμανία στα εδάφη της Πολωνίας. Και καλά η Ρωσία, ας πούμε-που δεν υπάρχει ούτε καν η ισχνή πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο-πως έχει κακό σκοπό, η Γερμανία κατ'αρχήν τι λόγο έχει για να εισβάλλει και το κυριότερο με τι στρατό θα το κάνει αυτό; Ο άνθρωπος έχει παραισθήσεις, νομίζει πως έχει να κάνει με την Βέρμαχτ και τον Γκουντέριαν.

Και ερχόμαστε ίσως στο πιο σημαντικό ζήτημα, στο οποίο βρίσκεται η όλη ουσία των "σκέψεων" του Σικόρσκι. Τι ήταν εκείνο που τον πείραξε ακριβώς; Η πεολειχία αυτή καταθαυτή ή η πεολειχία μετά ισχνής αμοιβής από μεριάς Αμερικανών; Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, καθότι ειδικά η Πολωνία δεν πρέπει να μιλάει για πεολειχίες. Και αυτό διότι από την εποχή του Στρατάρχη Πιλσούνσκι που είχε φτάσει μέχρι την Ουκρανία από τη μια μεριά ενώ από την άλλη είχε προσαρτίσει εδάφη τα οποία ανήκαν στην Γερμανία πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (Ανατολική Πρωσία για παράδειγμα), ήταν το αγαπημένο παιδί των Ευρωπαικών Μεγάλων Δυνάμεων. Γι'αυτό δεν κήρυξαν τον πόλεμο στον Χίτλερ οι Άγγλοι και οι Γάλλοι το '39; Δεν τον είχαν προειδοποιήσει να μην ακουμπήσει την Πολωνία; Επομένως τώρα τις θυμήθηκε τις "πεολειχίες" ο Σικόρσκι; Μάλλον εκείνο που πρέπει να τον πείραξε είναι πως οι ίδιες πεολειχίες έχουν αρχίσει να χάνουν τα ιστορικά αντικρύσματά τους (άλλη η τιμή της πι@@@ας το '39, άλλο το τιμολόγιο το 2014 έτσι είναι).

Ο ίδιος εν τω μεταξύ θεωρείται ο πιο θερμός υποστηρικτής των Πολωνο-Αμερικανικών σχέσεων ενώ παράλληλα λέγεται πως θα διαδεχθεί την Βαρώνη Άστον στην Ευρωπαική Ένωση (περίεργο, ίσως να χρησιμοποιήσει την "θέση" του ώστε να αποτρέψει μια τυχόν "Επίθεση" της Γερμανίας "στα εδάφη της Πολωνίας", εδώ γελάμε!!!). Το 2009 όταν Κλίντον και Λαβρόφ είχαν ξεκινήσει το περιβόητο Restart, την επαναπροσέγγιση των σχέσεων Αμερικής-Ρωσίας μετά τον Ρώσο-Γεωργιανό πόλεμο, η αντι-πυραυλική ασπίδα στην Πολωνία είχε μπει στο μικροσκόπιο. Και πάλι τότε είχε αρχίσει τις "υστερίες" του, πάλι κάτι παρεμφερή έλεγε μόνο που δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτόν καθαυτόν τον όρο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρόκειται για μια έρπουσα μορφή ζωής, και το λέμε εμείς που δεν μεροληπτούμε σχεδόν ποτέ, αμφιβόλου ηθικής και λείαν επικίνδυνης για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε Ευρωπαικό χώρο. Το ότι γνωρίζει κάτι περισσότερο, αυτό φαίνεται, το θέμα είναι πως με τη συμπεριφορά του δεν μπορεί να προσδιορίσει κάποιος αν όντως θα υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας ή αν επιθυμεί να εξαπλώσει επίτηδες την ομίχλη του πολέμου. Θα δούμε...

Άμυνα-Πολιτική 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top