0Την είδηση την μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη όπως και τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πρόκειται για ισχυρισμούς της Ουκρανίας, οι οποίοι (Ουκρανοί) ονειρεύονται συνεχώς το ίδιο πράγμα, μια εισβολή δηλαδή των Ρώσων, καθότι πιστεύουν (μάλλον θα πρέπει να ονομαστεί το εν λόγω σύνδρομο, σύνδρομο "Σαακασβίλι" ή "Σύνδρομο της Γραβάτας", από τις "γευστικές" προτιμήσεις του πρώην Γεωργιανού Προέδρου) πως το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί άμεσα σε μια τέτοια κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Arsen Avakov, ανήγγειλε προ ολίγου πως τρία (!!!) Ρωσικά Τ/Θ μαζί με ΤΟΜΑ και μονάδες πυροβολικού είχαν παραβιάσει τα σύνορα και είχαν εισέλθει στην Ουκρανία προς βοήθεια των αποσχιστών στην περιοχή Ντιακόβε στο Λουγκάνσκ, πριν προωθηθούν προς Ντονιέτσκ. Τα δύο κινήθηκαν προς την πόλη Χορλίφκα, όπου όπως υποστηρίζεται καταστράφηκαν. Εν τω μεταξύ στο YouTube κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει αρματομαχία στην πόλη Σνίζνε, κυκλοφορούσε μάλλον διότι τώρα έχει κατέβει! Αυτό από μόνο του μπορεί να λέει πολλά!

Προς το παρών η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη και κατηγορεί τον Ποροσένκο πως ακολουθεί την ίδια τακτική με τους μεταβατικούς προκατόχους του, ενώ εκκρεμή μένουν ακόμα τα ζητήματα της χρήσης βομβίδων φωσφόρου εναντίον των αυτονομιστών, όπλα τα οποία έχουν απαγορευτεί και εκείνοι που κάνουν χρήση είναι συνεπώς υπόλογοι στην Διεθνή Κοινότητα.

Κατά την άποψή μας υπάρχει μια πιθανότητα 30% να δοκίμασαν οι Ρώσοι τις ΝΑΤΟικές απαντήσεις, τώρα μάλιστα που διεξάγονται και οι ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ, άρα η περιοχή έχει επαυξημένη ασφάλεια. Φυσικά υπάρχει και η αρκετά μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για ψευδο-κατηγορίες και ψευδο-στοιχεία (βλέπε Ιράκ, Συρία κτλ), τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν εν τω μέλλοντι ως δικαιολογία προκειμένου να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία.

Παραθέτουμε το δεύτερο video από το YouTube (ομοίως από την Σνίζνε όπως ισχυρίζονται αυτοί που το τράβηξαν) και ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας να έχει μείνει λίγο λογική και υπευθυνότητα στο ΝΑΤΟ, διαφορετικά πάμε σε ΜΕΤΡΟ 2033 καταστάσεις.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top