0Στην Ελλάς του 2014, που κάποιος ο οποίος ζούσε στη δεκαετία του '90, φανταζόταν πως θα υπήρχαν ήδη τουλάχιστον ιπτάμενα αυτοκίνητα, θα πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένος, βλέποντας πως το μόνο που ύπταται είναι η ανθρώπινη βλακεία, η λαμογιά, η οπισθοδρομική εξέλιξη και η κουτοπονηριά ορισμένων γνωστών ελληνικών sites που δεν έχουν τι να γράψουν και κυνηγάνε τα "κλικς". Να διευκρινίσουμε κάτι: Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικές αναρτήσεις ή να μειώσουμε συναδέλφους μας, οι οποίοι βρίσκονται πάνω από πληκτρολόγια για ένα κομμάτι ψωμί, πασχίζοντας με υπερβάλλοντα ζήλο να κάνουν την δουλειά τους. Φυσικά και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς τους-λίγους δυστυχώς-ανθρώπους, αλλά σε εκείνους που καππιλεύονται την παγκόσμια αναρχία προκειμένου να σερβίρουν στον κόσμο "Αποκαλύψεις", "Θεομηνίες", "UFOs", "Προφητείες" κτλ. Παρόλο που ονόματα δεν λέμε, καθότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το προσωπικό μας κύρος (το ξέρουμε πως αυτές οι έννοιες σε αυτή την εποχή είναι διαστημικές), εντούτοις είμαστε θυμωμένοι και αγανακτισμένοι. Εν πάσει περιπτώσει, θέλουμε να πιστεύουμε καλώς ή κακώς πως ο ελληνικός λαός θα αφυπνισθεί και θα διαχωρίσει την Ήρα από το σιτάρι από μόνος του, χωρίς εμείς να τρωγόμαστε μεταξύ μας, κοινώς να ξεκατινιαζόμαστε.


Και μετά από αυτόν τον απαραίτητο πρόλογο, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα. Ο λόγος για την συνέντευξη του Γιεβγκένι Φυοντόροφ, κρατικού συμβούλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και βουλευτή της Δούμας στο κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμιρ Πούτιν, ο οποίος και το τονίζουμε αυτό, κάνει λόγο για τους λεγόμενους Πεμπτοφαλαγγίτες που δρουν στην Ρωσία, κατ'αυτόν με την ευλογία των ΜΜΕ. Ο λόγος και η συνέντευξη είναι υπερβολικά μακροσκελής, πρώτο δείγμα πως δόθηκε βήμα σε κάποιον που ήθελε να πει πάρα πολλά, δηλώνοντας πως το "ρεύμα σκέψης" που ακολουθεί είναι εδώ για να μείνει. Δεύτερο,"περίεργο" στοιχείο είναι το σημείο που ερωτάται για τον Πούτιν και εκείνος αποκρίνεται πως ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα και πως το παράδειγμα του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ θα πρέπει να το ακολουθήσει και η ίδια η Ρωσία αν θέλει ποτέ να ξεφορτωθεί την Πέμπτη Φάλαγγα.

Κατ'αρχας να πούμε πως η Πέμπτη Φάλαγγα στην Ρωσία υπάρχει ή μάλλον υπήρχε σε πολύ πιο έντονη μορφή και δραστηριοποιήθηκε μέσα από την ΜΚΟ Golos και ακτιβιστές όπως ο Ναβάλνυ, ο Ουνταλτσόφ ακόμα και οι Pussy Riot. Οι εν λόγω παράγοντες βοήθησαν προκειμένου να υποσκαφθούν τα θεμέλια της πολιτικής ηγεσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν και να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές τόσο στις Βουλευτικές όσο και στις εκλογές του 2012. Τα μέτρα τα οποία ελλήφθησαν μετά ειδικά για τις ΜΚΟ, ψαλίδισαν, στην ουσία, τα φτερά οποιασδήποτε μελλοντικής προσπάθειας για έξωθεν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Εκείνο όμως το οποίο χρεώνεται στον Ρώσο Πρόεδρο από τους σκληροπυρηνικούς του Κρεμλίνου, είναι οι χλιαρές ποινές των Ουνταλτσόφ, Pussy Riot και Ναβάλνυ. Αυτές οι "γκρίνιες" όμως δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος της διένεξης των σκληροπυρηνικών με τον Πούτιν.

Ο Πούτιν έχει πάρει το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει τον Ρωσικό Στρατό προκειμένου να επέμβει στην Ανατολική Ουκρανία, πράγμα το οποίο δεν έχει κάνει ακόμα. Επιπρόσθετα, πάμε πιο πίσω τώρα, η "τράμπα" που έκανε ανεβάζοντας τον πιο μαλακό Μεντβέντιεφ στην προεδρία προκειμένου να δοκιμάσει το άνοιγμα στον Δυτικό κόσμο, δεν του έχει συγχωρεθεί ακόμα. Η δυσανασχέστηση των Σκληροπυρηνικών του Κρεμλίνου απέναντι στον Πούτιν έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα όταν ο Ντιμίτρι Ρογκόζιν κατηγορούσε ανοιχτά τον πρώην ΥΠΑΜ Ανατόλι Σερντιούκοφ για "προδοσία" και ως τον μόνο υπεύθυνο για την "αποτυχημένη"-κατά Ρογκόζιν-αγορά των Γαλλικών Μιστράλ (φυσικά δεν ήταν μόνο για τον Σερντιούκοφ οι βολές καθότι δεν ήταν μόνος του όταν υπέγραφε τα συμβόλαια με τον Σαρκοζί, παρόντες ήταν και οι Σεργκέι Ιβανόφ και Πούτιν). Είχαν ειπωθεί διάφορα "φαιδρά" τότε, όπως το ότι τα Μιστράλ δεν μπορούσαν να πλεύσουν σε θερμοκρασίες κάτω των 6 βαθμών (άγνωστο αν εννοούσε 6 ή -6 καθότι στην Ρωσία λόγω του ψύχους όταν λένε 6 εννοούν καμιά φορά και -6) Κελσίου ή-ακόμα πιο αστείο-πως η Ρωσία δεν διέθετε καύσιμα για τα Μιστράλ.

Και ερχόμαστε στα λεγόμενα του Φυοντόροφ, ο οποίος προφανώς και αποτελεί τον σκληρό πυρήνα. Οι σκληροί του Κρεμλίνου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τις κινήσεις Πούτιν. Άλλωστε δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Πούτιν η κατά λέξη "αδελφοποίηση" με την Κίνα, ο Πούτιν ήθελε ως άλλος Μέγας Πέτρος να ανοιχτεί προς τη Δύση, κάνοντας τους Δυτικούς να αποδεχτούν την Ρωσία όπως είναι και όχι όπως θα ήθελαν αυτοί να είναι. Προφανώς και αυτή η σχεδίαση πολιτικής δεν λειτούργησε, καθότι η Δύση ακολουθεί μια αυτοκαταστροφική πορεία ίδια με αυτή των τελευταίων χρόνων μεγάλων αυτοκρατοριών όπως η Ρωμαϊκή, Βυζαντινή κτλ. Επιπλέον ο Πούτιν θεώρησε πως στο πρόσωπο του Ομπάμα θα εβρισκε έναν πιο μυαλωμένο και ώριμο συνομιλητή, αλλά και πάλι δεν ήταν ο μόνος που πλανήθηκε από το φαινόμενο Ομπάμα, όλος ο πλανήτης πίστεψε πως ο Μπάρακ Ομπάμα θα διέφερε από τον προκάτοχό του, κανείς όμως δεν περίμενε πως όχι μόνο θα ταυτιζόταν αλλά και θα υπερέβαινε τις εγκληματικές πράξεις του Μπους "Τζούνιορ"!

Και τώρα δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν να γίνει η επέμβαση στην Ουκρανία χωρίς αναγκαστικά να την έχει εξουσιοδοτήσει ο Πούτιν, εφόσον έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από την Δούμα. Τούτων λεχθέντων, ο λόγος του Φυοντόροφ θα πρέπει να εκλειφθεί ως κάτι πολύ περισσότερο από το: "Μέχρι το 2015 η Αμερική θα έχει επιτεθεί στη Ρωσία". Το ότι οι Αμερικανοί σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία είναι γεγονός καθώς επίσης και το ότι χρηματοδοτούν την περιβόητη Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στη χώρα, αλλά το να επιτεθούν στη Ρωσία και ειδικά μέσα στο 2015 και μετά τις συμφωνίες με την Κίνα, αυτό ισοδυναμεί με Γεωπολιτική αυτοκτονία. Εκείνο που λέει ανοιχτά ο Φυοντόροφ είναι πως αν δεν κάνει κάτι ο Πούτιν, τότε η Ρωσία σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να αντιδράσει, πράγμα το οποίο δεν είναι ούτε καν ημι-αληθές. Καθώς κοντοζυγώνει η ώρα της έναρξης υπηρεσίας της πρώτης φάσης της ΝΑΤΟικής πυραυλικής ασπίδας πιέζουν ακόμα και για προληπτική προσβολή των εγκαταστάσεων, αλλά έλεος και αλλοίμονο σε εκείνους τους αδαείς που δεν γνωρίζουν ιστορία και κάνουν πως το ακούν αυτό για πρώτη φορά, καθώς οι προτάσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των εισηγήσεων για προληπτική προσβολή των ΗΠΑ με πυρηνικά πριν τεθεί σε εφαρμογή το διαβόητο SDI του Ρέιγκαν, το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε μια καλοστημένη φάρσα!

Δεν μας ενδιαφέρει πόσα "κλικς" θα πάρουμε από αυτό το άρθρο ούτε ποιόν θα δυσαρεστήσουμε, λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και έχουμε ηθικό χρέος να προειδοποιήσουμε τον κόσμο, ο οποίος μας διαβάζει και απαιτεί να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει. Και εκείνο που πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ρωσία είναι η άσκηση ασφυκτικής πίεσης στον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να προβάλει τα Γεω-στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας με το να επέμβει εν αρχή στην Ουκρανία. Όπως έχουμε ξαναγράψει όμως, αν οι ΝΑΤΟικοί απειλούν το Καλίνινγκραντ και εν τέλει εισβάλλουν και το πάρουν, τότε τι θα κάνει η Ρωσία; Γιατί όποιος πιστεύει πως είναι τόσο εύκολο να πατηθεί το κουμπί και να φύγουν οι πύραυλοι είναι επικίνδυνος βλάξ! Οι ΝΑΤΟικοί ούτως ή άλλως δεν θα αντέξουν για πολύ καιρό στην Ουκρανία, είναι έξω από τα νερά τους και οικονομικά πάρα πολύ στριμωγμένοι για να συνεχίσουν να στέκονται σε μια χώρα που δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα. Το Ισραηλινό λόμπυ πιέζει να τερματιστούν οι κυρώσεις, οι πολυεθνικές χάνουν λεφτά, εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα που ο Ομπάμα το παίζει Ναπολέοντας, είναι άραγε συνετό, δεδομένου του οτι ο χρόνος κυλά εις βάρος των Δυτικών, να πιεστεί η Ρωσία και να θεωρηθεί υπεύθυνη εν τέλει για το ξέσπασμα ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα; Το "ματς" αυτή την στιγμή παίζεται μεταξύ του Πούτιν και των σκληροπυρηνικών και αν επικρατήσουν οι τελευταίοι τότε σίγουρα έχουμε πολλά να δούμε!

Για το Άμυνα-Πολιτική

Αλέξανδρος Μπούφεσης

Security Analyst/PgC Counter-Terrorism

Συγγραφέας του Ιστορικού Μυθιστορήματος: "Οι Θεοί του Πολέμου, το χρονικό δύο ηρώων και μιας εισβολής" (κυκλοφορεί στην Αμερική υπό τον τίτλο "The Age of Ice and Steel") 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top