0Δυνάμεις αυτοάμυνας της Γκορλόφκα φέρονται να έχουν καταρρίψει και ένα SU-24 Fencer των Ουκρανικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα στις 1:30 (GMT) οι δύο "Φιφομάχοι" (Fencers) επιχειρούσαν σε ρόλο προσβολής επίγειων στόχων όταν το ένα από τα δύο Sukhoi χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό βλήμα (μάλλον, καθότι περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα). Ο πιλότος είναι ζωντανός και όπως μεταδίδουν τα Russia Today και RIA NOVOSTI, έχει μεταφερθεί σε χώρο όπου θα του γίνουν μερικές..."ερωτήσεις"!

Πάντως μέχρι να καταρριφθούν τα Fencers, επιδόθηκαν μετά υπερβάλλοντος ζήλου στον βομβαρδισμό των δυνάμεων αυτοάμυνας αλλά και αμάχων. Ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί και 7 τραυματίες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως αεροπορικοί βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα και στη γειτονική Ντρουζόφκα.

Να θυμίσουμε πως το Fencer ήταν το αεροσκάφος το οποίο "αχρήστεψε" τα ηλεκτρονικά συστήματα της ναυαρχίδας της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, του USS Donald Cook εκτελώντας επί μιάμιση ώρα χαμηλές πτήσεις (Fly-By) σε ύψος 500 ποδιών πάνω από το πολεμικό πλοίο, με πολλά από τα μέλη του πληρώματος να εμφανίζουν σοβαρές ψυχικές διαταραχές στη συνέχεια. Το εν λόγω βέβαια Fencer κατά πάσα πιθανότητα εκτελούσε χρέη Growler (μαχητικό με jamming δυνατότητες), γενικά όμως τα Fencers τείνουν προς κατάργηση στη Ρωσία για να δώσουν τη θέση τους στην επόμενη γενιά του συγκεκριμένου τύπου Υπο-Στρατηγικού βομβαρδιστικού, Su-34 "Fullback". Να τονίσουμε πως υπο-στρατηγικά βομβαρδιστικά δεν διαθέτει η Δύση.

Άμυνα-Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top