0
Δεν το έμαθαν καλά, όπως φαίνεται, οι Αμερικανοί το Ιράκ την δεκαετία που το έπαιζαν απελευθερωτές ή εν πάσει περιπτώσει θέλουν ένα μίνι-τουρ πρώτα για να δούνε πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο λόγος για τις εναέριες περιπολίες που έχουν ξεκινήσει Αμερικανικά επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την χώρα προκειμένου να...συλλέξουν πληροφορίες.

Η μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου, δηλαδή, δεν έχει φροντίσει εκ των προτέρων να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες στο έδαφος και το κάνει τώρα. Μα ποιόν θέλουν να πείσουν επιτέλους; Να μας πείτε και γιατί το κάνουν; Ε προφανώς η Ιρακινή κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί να δώσει όλη τη γη και όλο το ύδωρ ακόμα, κοινώς δεν τα έχουν βρει ακόμα στις διαπραγματεύσεις και μέχρι να γίνει αυτό τα αμερικανικά τζετς θα κάνουν λίγο "τουρισμό" πάνω από τους Ιρακινούς αιθέρες, έτσι για να ζεσταίνουν μηχανές.

Ή μήπως περιμένουν να τα βρούν ΚΑΙ με τους Ιρανούς; Δηλαδή να υπάρξει εξήγηση του τύπου: "Επειδή χτυπάμε ομού τρομοκράτες στο Ιράκ δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να τους επιδοτούμε στη Συρία" ή "Άντε όπως όπως να κλείσουμε το ζήτημα με τα πυρηνικά σας για να δούμε πώς θα δουλέψουμε μαζί". Προς το παρών οι από και προσνειώσεις στο USS George H.W Bush λίγο διαφέρουν σε κίνηση από το διεθνές αεροδρόμιο JFK.

Όπως και να έχει πάντως, κατά την ταπεινή μας άποψη ο "Τρίτος Πόλεμος του Ιράκ" θα δημιουργήσει καινούρια διπλωματικά αδιέξοδα και ανάγκες για "μοίρασμα" μεταξύ χωρών που όχι μόνον σύμμαχοι δεν είναι, αλλά μέχρι χτες-που λέει ο λόγος-ήταν έτοιμοι οι μεν να στείλουν τα B-2 και τα B-1 Lancers έμφορτα με διατρητικές βόμβες και οι δε να κλείσουν τα στενά του Ορμούζ. Interesting...

Άμυνα-Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top