0

Φαίνεται πως στο ΝΑΤΟ έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα του νέου Ψυχρού Πολέμου, καθώς όχι μόνο δεν διακρίνεται διάθεση για αποκλιμάκωση, αλλά συνεχώς στέλνονται νέες πλατφόρμες της πλωτής αντι-πυραυλικής ασπίδας AEGIS στην Ευρώπη

Πιο συγκεκριμένα το USS Ross, το δεύτερο από τα τέσσερα αντιτορπιλικά που θεωρούνται ναυαρχίδες του AEGIS, κατέπλευσε στο Ισπανικό λιμάνι της Ρότα, όπου ήδη εδρεύει το USS Donald Cook και αναμένονται τα άλλα δύο, USS Porter και USS Carney (όλα υπάγονται στον έκτο στόλο). Τα τέσσερα αντιτορπιλικά απαρτίζουν τα πλωτά στοιχεία του AEGIS, που μαζί με τα χερσαία συμπληρώματά τους στην Ρουμανία και Πολωνία, καθώς επίσης και ραντάρ στην Τουρκία και ένα κέντρο διοίκησης στην βάση Ramstein στην Γερμανία (εκεί που χτυπά η καρδιά του ΝΑΤΟ), πρόκειται να συνθέσουν το σύνολο της Ευρωπαικής Αντιπυραυλικής Ομπρέλλας.

Το ΝΑΤΟ αναφέρεται για ακόμα μια φορά στον κίνδυνο που ελωχεύει από τους-υποτιθέμενους-βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, εκφράζοντας την δέσμευσή του να "προστατεύσει" τους εταίρους του ΝΑΤΟ Ευρωπαίους και τον πληθυσμό των κρατών συμμάχων. Όλα αυτά καθώς Ιραν και ΗΠΑ αναμένεται να συνεπιχειρήσουν στο Ιράκ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ISIS, τελικά ή οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι και τόσο κατανοητές ή οι ΗΠΑ έχουν μπερδευτεί μεταξύ Friends and Enemies, και βλέπουν πλέον μόνο "Frenemies" (ρήση από την γνωστή σειρά Sex and the City, η οποία όμως ταιριάζει γάντι στην εν λόγω θεώρηση των διεθνών σχέσεων τόσο σαν όρος όσο και ως επίπεδο-ανάλογο του Sex and The City φυσικά). 

Είχαμε ξανααναφερθεί στην ελλειπή απάντηση των ΝΑΤΟικών συστημάτων απέναντι στο ασύμμετρο βαλλιστικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το Russia Today όμως μας δίνει και τα νούμερα. Σε μια έρευνα η οποία έγινε από τους Los Angeles Times, και δημοσιεύθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, ολόκληρη η Βαλλιστική άμυνα της Δυτικής ακτής των ΗΠΑ, έχει αποτύχει τουλάχιστον στο 50% των δοκιμών της (!!!). Η αντιβαλλιστική άμυνα βασίζεται σε ένα σύστημα (Ground-based Midcourse Defense system) το οποίο είναι υπό δοκιμή από το 1999 και κόστισε-άχρις τούδε-40 δις δολάρια. Πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος των Κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα μάλιστα δηλώνει πως "Το σύστημα είναι αναξιόπιστο" και πως στην ουσία "πήραμε ένα σύστημα το οποίο βρισκόταν ακόμα υπό ανάπτυξη και το χρίσαμε επιχειρησιακό για πολιτικούς λόγους". Καταλάβατε; Δεν είναι μόνο ο "Γιάννος" και ο "Βαγγέλης" που κυκλοφορούν ελεύθεροι ακόμα, είναι και από άλλες χώρες, αυτά για όσους υποστηρίζουν πως "μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά", λυπούμεθα που τους απογοητεύουμε με τέτοιου είδους αναρτήσεις.

Από την άλλη, έτσι για να ανακεφαλαιώσουμε, οι ΗΠΑ θέλουν να "προστατεύσουν" την Ευρώπη από δύο εχθρούς που μόνο αν έχουν συμμαχία με τους εξωγήινους μπορούν να την χτυπήσουν, και μάλιστα με ένα σύστημα το οποίο έχει αποδειχθεί "τρύπιο" και βάζει σε κίνδυνο κατ'αρχάς ολόκληρη την Δυτική ακτή των ΗΠΑ. Δηλαδή μιλάμε για πρωτοφανή "σημεία και τέρατα"! Σαν κάποιος, για παράδειγμα, να μπει στη φωλιά της αρκούδας και επίτηδες να αρχίζει να την προκαλεί κρατώντας ένα ξύλο! Δυστυχώς-και το θέμα χρίζει κοινωνιολογικής μελέτης από ειδικούς-ο όρος διαφθορά δεν περιορίζεται μόνο στο ήθος των κυβερνώντων αλλά εξαπλώνεται μεταστατικά προκαλώντας ολική εγκεφαλική έκλειψη. Το παρακάτω Βίντεο είναι όντως προφητικό και ελπίζουμε να μην το βιώσουμε ποτέ. Η εισαγωγή τα λέει όλα: "They promised the shield would save us from nuclear annihilation, they were right! They also promised a new era of peace"


Άμυνα-Πολιτική

     

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top