0
Όπως μεταδίδει το Jane's Airport Review, η γνωστή Lockheed Martin επαναδιαμορφώνει το σύστημα WindTracer για μελλοντική χρήση από την USAF (US Air Force).

Το μέγεθος του συμβολαίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, αλλά ο σκοπός είναι η μεγιστοποίηση της ακρίβειας της αεροδιακομιδής από τα μεταφορικά C-130 και C-17 Globemaster III. Η Lockheed σχεδιάζει ένα καινούριο μοντέλο, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις του Project Manager του εν λόγω σχεδίου Ed Ewald, θα έχει διαστάσεις 81x91x129 cm. Με αυτές τις διαστάσεις, το PAD (Precision Air Drop) θα είναι αρκετά συμπαγές ώστε να χωρέσει μέσα σε μια "παλέτα" διαστάσεων 121x121x210 cm.

Το PAD είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο αναμένεται να δοκιμασθεί πιθανότητα μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Επιπρόσθετα, οι μηχανικοί θα τροποποιήσουν την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία προκειμένου να μετριέται η ταχύτητα του αέρα από το έδαφος μέχρι το υψομέτρο ρίψης όπως και η ενσωμάτωση τηλεμετρίας πραγματικού χρόνου (Real-Time Telemetry). Η εν λόγω ομάδα εργάζεται επιπρόσθετα στην ενσωμάτωση των δεδομένων που θα έρχονται από το PAD στα καιρικά μοντέλα της USAF, προκειμένου να μετριέται ακριβέστερα το λεγόμενο CARP (Computer Air Release Point), το σημείο εκείνο δηλαδή στο οποίο γίνεται η αεροδιακομιδή.

Να σημειώσουμε πως το WindTracer χρησιμοποιείται ήδη από το 2001 στην Αμερική από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, καθώς επίσης και σε άλλα μέρη του κόσμου προκειμένου να μετρηθεί η ταχύτητα του αέρα και να προβλεφθούν ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία επαυξάνουν τον κίνδυνο των πτήσεων. Το WindTracer έχει δώσει την δυνατότητα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να δίνουν ακριβέστερες οδηγίες ως προς την ναυτιλία, την απογείωση και την προσγείωση.

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top