0Φαίνεται πως η Οργουελιανή πραγματικότητα καθώς επίσης και αυτή που προβάλλεται από το V for Vendetta είναι πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε ή έστω θέλουμε να φανταζόμαστε. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το Πεντάγωνο ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως προκειμένου να "κατανοήσει" και να "ερευνήσει" τους παράγοντες εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τις κοινωνικές αναταραχές. Στην ίδια συνομοταξία ρημάτων του κατανοώ και εξερευνώ εντάσσεται φυσικά και το προκαλώ ή αποτρέπω, αναλόγως την πολιτική ανάγκη που μπορεί να προκύψει.

Το λεγόμενο Minerva Research Initiative, έχει ξεκινήσει από το 2008 (τι σύμπτωση, σημαδιακό το Σωτήριον έτος 2008) την κοινοπραξία του με πανεπιστημιακούς χώρους προκειμένου να "βελτιωθεί η κατανόηση των πολιτισμικών, συμπεριφορικών και πολιτικών δυνάμεων, παράγοντες οι οποίοι διαμοφώνουν τις περιοχές εκείνες στις οποίες χτυπά η καρδιά των συμφερόντων των ΗΠΑ". Παράδειγμα αποτελεί το Πανεπιστήμιο του Cornell το οποίο φιλοξενεί το course “Tracking Critical-Mass Outbreaks in Social Contagions” (Κατά λέξει, "Εντοπίζοντας κρίσιμα ξεσπάσματα της μάζας σε κοινωνικές πανδημίες". ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ! Δηλαδή όπως το AIDS, Ο EBOLA, Η Ηπατίτιδα κτλ. Δηλαδή αν σου περνάνε κακές σκέψεις από το μυαλό όπως: "Δεν θα ανεχτώ να μου περικοπεί και άλλο ο μισθός" τότε θεωρείσαι ήδη (δηλαδή έχεις καταταχτεί κιόλας) "μολυσμένος" από την επικίνδυνη "νόσο" της "ελεύθερης σκέψης". Το επόμενο στάδιο μάλλον θα είναι και η ανάμειξη της Μοριακής Βιολογίας προκειμένου να υπάρξει γονιδιακή ή φαρμακευτική καταστολή των "σκέψεων αυτών".

Από την εμπειρία πάντως του γράφοντος, όποιος θέλει να ακολουθήσει ανώτατες σπουδές στον τομέα της ασφάλειας θα πρέπει να περάσει από την λεγόμενη σχολή του Critical Studies, η οποία εμπεριέχει κοινωνιολογία, φιλοσοφία, ψυχολογία και ενίοτε και Θεολογία (ίσως και στο μέλλον να προστεθεί και η παραψυχολογία ουδείς γνωρίζει). Σε τι βοηθούν οι εν λόγω κλάδοι; Και ο γράφων την ίδια απορροία είχε μέχρι που διάβασε την ανάρτηση περί "Κοινωνικών Πανδημιών". Για να γίνει δεκτός δε, κάποιος και να προχωρήσει την καριέρα του, του δηλώνεται ευθέως πως θα πρέπει να προσαρμοστεί με τα "Πανεπιστημιακά πρότυπα" και τις "Πανεπιστημιακές Γραμμές". Δηλαδή για να ανεχτεί κάποιον ο οποίος δηλώνει "Ειδικός πάνω σε θέματα ΝΑΤΟ" και έχει το θράσος να υποστηρίζει δημοσίως πως "Το ΝΑΤΟ ανέχθηκε και μη-Δημοκρατικά κράτη όπως η Ελλάδα και η Τουρκία" (λες και δεν σκηνοθετήθηκαν οι χούντες από το ΝΑΤΟ τόσο στη μια όσο και στην άλλη χώρα) ή θα πρέπει να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ή θα πρέπει να έχει υποστεί μια φυσική "λοβοτομή" περνώντας μέσα από τον λαβύρινθο της σχετικότητας και της ασάφειας, χάνοντας παντελώς τον εαυτό του και υποκύπτοντας στις ανάγκες, τα μέτρα και τα σταθμά της "Πανεπιστημιακής Πραγματικότητας". Η εν λόγω πλύση εγκεφάλου αποτελεί μια ευγενική χορηγία του DoD (Department of Defense) των ΗΠΑ. Το ακόλουθο βιντεάκι για να εμπεδώσουμε πως οι ιδέες οι οποίες κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της αγάπης, είναι αειθαλείς.


Άμυνα ΠολιτικήΔημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top