0Σκληρά και αμείλικτα λόγια από τον γνωστό Αμερικανό υπερ-συντηριτικό Ron Paul, ο οποίος (επί ματαίω;) προσπαθεί να πείσει το Αμερικανικό κοινό και τα lobbies στην Washington πως αν η Αμερική συνεχίσει την κατρακύλα στην εξωτερική πολιτική τότε μοιραία αυτός ο δρόμος θα είναι και ο αγύριστος. Ο Ron Paul υπήρξε ο έταιρος και ο νυν μοναδικός πόλος του υπερ-συντηριτικού Tea Party, όταν χωριζόταν στους λεγόμενους "Pailinists" και τους "Polists". Οι Polists τελικά επικράτησαν-λογικό-εφόσον οι ιδέες της Sarah Pailin ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Το Ινστιτούτο Ron Paul σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφέρεται στο "Αμερικανικό Σιδηρούν Παραπέτασμα στην Ουκρανία". Ναι, καλά ακούσαμε όλοι, διότι έτσι προτιμά να χαρακτηρίζει ο αντίστοιχος αμερικανός "Γέρος της Δημοκρατίας" την αυθαιρεσία της Αμερικανικής πολιτικής στην πίσω αυλή της Ρωσίας. Δεν είναι όμως μόνον ο χαρακτηρισμός που προκαλεί έκπληξη (Το να ακούγεται κάτι τέτοιο 20 και πλέον χρόνια μετά την κατάρρευση της "Αυτοκρατορίας του κακού" σηματοδοτεί κάτι περισσότερο από μια απλή αντιστροφή των ρόλων), αλλά και ένα σκιώδες παρασκήνιο το οποίο μας γνωστοποιεί το Ινστιτούτο Ron Paul και αξίζει να το αναφέρουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα τον Σεπτέμβριο του '13, ένας από τους πλέον ισχυρούς Ουκρανούς ολιγάρχες, ο Βίκτωρ Πιντσούκ, συγκάλεσε στην Γιάλτα (στο ίδιο ακριβώς μέρος μάλιστα που είχε γίνει και η ομώνυμη διάσκεψη το '45) ένα Στρατηγικό Συνέδριο το οποίο το περιοδικό Economist χαρακτήρισε ως "Προβολή δυναμικής πολιτικής"! Στο συνέδριο αυτό μετείχαν τρανταχτά ονόματα όπως οι Bill και Hillary Clinton, ο πρώην αρχηγός της CIA David Petraeus, ο πρώην Treasury secretary Lawrence Summers, ο γνωστός τοις πάσει πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick, ο Σουηδός Πρωθυπουργός Carl Bildt, ο Tony Blair, Simon Peres, Gerhard Schroder, Dominique Stross Kahn, Mario Monti, η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite και ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας Radek Sikorski! Ήταν σε αυτό το συμπόσιο που ο Υπουργός Ενέργειας Bill Richardson, ανακοίνωσε σε χαρμόσυνο ύφος το πλάνο για την απεξάρτιση της ΕΕ από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο και την αντικατάστασή του από το Αμερικανικό σχιστολιθικό (shale gas), όπως επίσης και για την προοπτική ενσωμάτωσης της Ουκρανίας στην ΕΕ. Να σημειωθεί πως α) Τόσο ο πρώην πρόεδρος Γιανουκόβιτς όσο και ο νυν Πέτρο Ποροσένκο ήταν παρόντες και β) Οι αποφάσεις απλά ανακοινώθηκαν, κανείς δεν περίμενε διαβουλεύσεις και-προς Θεού-αντιρρήσεις.Παρών ήταν και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλος του Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε τους μετέχοντες να μην κάνουν "τρελά όνειρα" πως η Ρωσία θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Είχε προειδοποιήσει επίσης πως οι ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας θα ζητούσαν αυτονομία και διατήρηση των καλών σχέσεων με την Ρωσία, αλλά "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"! Η Βικτώρια Νούλαντ μάλιστα (που κακώς έγινε μόνον γνωστή για το φανταστικό ρηθέν "ποιός την γ@@@ την ΕΕ", υπηρέτησε και ως σύμβουλος του Dick Cheney και είναι γυναίκα του γνωστού νεοσυντηρητικού γερακιού Robert Kagan) προφανώς σε μια επίδειξη"Κατινιάς" (γιατί αυτά τα πράγματα δεν λέγονται), υπερηφανεύθηκε πως οι ΗΠΑ από το 1991 που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση έχουν ξοδέψει πάνω από 5 δις, γιατι; Γιατί η Ουκρανία είναι η Αχίλλειος Πτέρνα της Ρωσίας(!!!) 

Αυτό δεν είναι όλο όμως, έχει και συνέχεια (πολύ ενδιαφέρουσα πράγματι)! Οι Λομπίστες στην Washington δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την αλλαγή δόγματος του Ομπάμα προς την Ασια-Ειρηνικό και θέλησαν να αναγενήσουν (εκ του μη όντος φυσικά) έναν "κακό", έναν διάδοχο της Σοβιετικής Ένωσης προκειμένου οι ΗΠΑ να συνεχίσουν την έντονη παρουσία τους στην Ευρώπη.

Τον δε Ομπάμα το Ινστιτούτο Ρον Πόλ τον παρομοιάζει με απλό "πωλητή" λέγοντας πως ποτέ ο ρόλος του δεν υπερέβη αυτόν του πλανόδιου πωλητή, ο οποίος πιστώνεται και τις αποφάσεις των Λομπιστών. Ο Ρον Πολ, όπως φαίνεται και από το άρθρο, δεν θεωρεί πως η Ρωσία είναι εχθρός (φυσικά και δεν είναι) αλλά πώς θα ακολουθηθεί ο Μπερζεζίνσκι κατά γράμμα και ταυτόχρονα να μείνουν ανέπαφες οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας;

Εαν ισχύουν όλα αυτά (που δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως ισχύουν) τότε το μέλλον διαγράφεται πολύ πιο σκοτεινό από ότι νομίζουμε, καθότι όσο και να θέλει η Ρωσία να δείξει αυτοσυγκράτηση κάποια στιγμή θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και ακόμα και να μην δούμε πυρηνικό πόλεμο θα βιώσουμε έναν-εξίσου τολμούμε να πούμε-εφιάλτη που θα έχει να κάνει με την κατάρρευση του δολαρίου ως παγκοσμίου απωθεματικού και τότε οι απανταχού πολιτικοί αρχιτέκτονες θα βρεθούν προ των εγκληματικών τους ευθυνών, αλλά κάτι μας λέει πως ίσως τότε να είναι ήδη πολύ αργά

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top