0

Το οξύμωρο φαινόμενο που θέλει μεσούσης της κρίσης οι Έλληνες εφοπλιστές να χτίζουν καινούρια πλοία σαν να μην υπάρχει αύριο εξετάζει το Spiegel. Ερμηνεύει βέβαια το φαινόμενο, το περιοδικό, καθώς η αλήθεια είναι, ότι ο ελληνικός φορολογικός μηχανισμός αντιμετωπίζει τους εφοπλιστές "εξ απαλών ονύχων", σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, που στην Ελλάδα καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα της κρίσης...


Διαβάστε παρακάτω το άρθρο από τα ΝΕΑ.

«Πλούτος και κρυψίνοια» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στη νέα έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο έχει ως θέμα τις φορολογικές διευκολύνσεις που απολαμβάνουν οι έλληνες εφοπλιστές.

Oπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «οι έλληνες εφοπλιστές παραγγέλνουν πλοία σαν μην υπήρχε ποτέ κρίση στη ναυτιλία».

Το σχετικό άρθρο αναφέρει ότι το 2012 είχαν δώσει παραγγελίες για την κατασκευή 275 καινούργιων πλοίων αξίας 10 δις ευρώ και άλλα τόσα για την ανακαίνιση του στόλου τους. Μόνον για τις πρώτες εβδομάδες του 2014 το κόστος για παραγγελίες καινούργιων πλοίων και αγορές μεταχειρισμένων ανέρχεται στα πέντε δις ευρώ. Oπως δηλώνει στο περιοδικό ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, «τα χρήματα προέρχονται από τις δικές μας τσέπες».

Στο δημοσίευμά του τo περιοδικό επιλέγει να αγνοήσει τους κανόνες του παιχνιδιού στα ναυτιλιακά που κάνουν τους έλληνες εφοπλιστές να ξεχωρίζουν, όπως για παράδειγμα η παραγγελία νέων πλοίων όταν η αγορά βρίσκεται σε κάμψη και η μεταπώλησή τους όταν η αγορά είναι σε ανάκαμψη.

Αφορολόγητα…140 δις

Ως έναν από τους λόγους για την υψηλή ρευστότητα που απολαμβάνουν οι έλληνες εφοπλιστές μεσούσης της κρίσης που επικρατεί στη διεθνή ναυσιπλοΐα, αναφέρεται το γεγονός ότι πληρώνουν ελάχιστους – σε σχέση με το εύρος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας – φόρους. Επικαλούμενο διεθνείς αναλύσεις το Spiegel υποστηρίζει ότι από το 2002 ως σήμερα έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν φορολογηθεί για τουλάχιστον 140 δις ευρώ. Αλλά και πέραν αυτού – βάση 58 ειδικών ρυθμίσεων, οι περίπου 800 ελληνικές οικογένειες του κλάδου δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Οπως σημειώνεται, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν προστατεύονται τόσο πολύ οι εφοπλιστές από οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως στην Ελλάδα.

Αντιδρώντας σε αυτήν την παρατήρηση ο Θόδωρος Βενιάμης υποστηρίζει ότι οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρους «ως ιδιώτες όπως και άλλοι». Βασιζόμενο σε στοιχεία ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, το SPIEGEL γράφει ότι το 2012 οι εφοπλιστές πλήρωσαν ως ιδιώτες φόρους ύψους 15 εκατ. ευρώ την ώρα που οι έλληνες ναυτικοί έχουν καταβάλει φόρους ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Υποκύπτοντας στις πιέσεις που τους ασκήθηκαν οι εφοπλιστές υποσχέθηκαν ως «εθελοντική συνεισφορά» τον διπλασιασμό του φόρου στο τονάζ των πλοίων για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως όμως γράφει το γερμανικό περιοδικό, ενώ η κυβέρνηση αναμένει από αυτό το διπλασιασμό ετήσια έσοδα ύψους 140 εκατ. ευρώ, οι εφοπλιστές τα υπολογίζουν σε λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top