0 Ένα άκρως επικίνδυνο και αυθαίρετο σχέδιο έρχεται στο φως σχεδιασμένο (πού αλλού;) στην Μεγάλη Βρετανία με αρκετή Τουρκική "ενορχήστρωση". Πώς λέμε το τέλειο έγκλημα; Η τέλεια προβοκάτσια!

Συγκεκριμένα το BBC-Newslight αποκαλύπτει πως οι Βρετανοί είχαν σχέδια να εκπαιδεύσουν 100,000 αντάρτες (αυτούς που σφάζουν γυναικόπαιδα τώρα στο Ιράκ) στην Τουρκία και στην Ιορδανία και να τους ρίξουν στον πόλεμο εναντίον τους Μπασάρ αλ Άσαντ. Η ιδέα συνελήφθη πρό 2-3 ετών από τον Λόρδο Richards, τον τότε Αρχηγό Επιτελείου του Βρετανικού Στρατού, ο οποίος ενόσω βρισκόταν στον θώκο πίεζε τον Κάμερον προκειμένου να απεμπλακεί από την εμμονή περί αλλαγής καθεστώτος στην Λιβύη. Τα σχέδια του David Richards δεν προέβλεπαν την άμεση στρατιωτική ανάμειξη της Βρετανίας στην Συρία (όπως και στην Λιβύη), αλλά την 12μηνη εκπαίδευση μιας στρατιάς 100,000 αντρών και μιας κυβέρνησης "ΠΡΟΚΑΤ" στο εξωτερικό, η οποία θα διαδεχόταν αμέσως τον Μπασάρ αλ Άσαντ μόλις έπεφτε.

Η ιδέα "δουλεύτηκε" από τον Κάμερον και τον Ντομινίκ Γκριβ, Γενικό Εισαγγελέα, και εστάλη στο Γενικό Επιτελείο, όπως αναφέρουν πηγές του BBC, αλλά ευτυχώς η λογική δεν είχε παρατήσει και τα υπόλοιπα μέλη των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, τα οποία έκριναν το σχέδιο "παρακινδυνευμένο". Οι Βρετανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το περιεχόμενο των αποκαλύψεων, ενώ υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ των πληροφοριών που δίνει η Telegraph με αυτές που δίνει το Russia Today. Η Telegraph υποστηρίζει πως ο Richards ήταν αντίθετος στην άμεση ανάμειξη της Βρετανίας στην Λιβύη, ενώ το Russia Today παρουσιάζει τον Richards ούτε λίγο ούτε πολύ σαν τον "Αρχιτέκτονα" πίσω από την εμμονή του Κάμερον περί αλλαγής καθεστώτος στην Λιβύη. Με βάση τα σχέδια τα οποία διέρρευσαν και τα οποία εξετάζουμε σε αυτό το άρθρο, ο Richards μάλλον δεν ήθελε η Βρετανία να αναμειχθεί άμεσα ούτε στην Λιβύη ούτε και στην Συρία, διαφορετικά δεν θα είχε προτείνει την έμμεση λύση της εκπαίδευσης των ανταρτών. Αυτό φυσικά, ακόμα και έτσι είναι ολέθριο, καθότι το πρέπων και το λογικό θα ήταν η Βρετανία (και όλη η Δύση εν γένει) να μείνει εκτός ενός εμφυλίου πολέμου που στο κάτω κάτω δεν την αφορούσε.

Εντούτοις, υπήρξε σε πολύ μεγάλο βαθμό εκπαίδευση των ανταρτών τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ιορδανία (πριν στραφούν εναντίον τους και απειλήσουν τα σύνορά τους) καθώς επίσης και συνεργασία με Δυτικές μυστικές υπηρεσίες, όπως η CIA, η οποία παρείχε στους αντάρτες από τυφέκια μέχρι και αντι-αρματικά (αυτό το έχει επιβεβαιώσει και το DEBKA κατά το παρελθόν).

Μπορεί να μην ήταν 100,000 εντούτοις όσοι και να ήταν η ζημιά έγινε και το παλιρροικό κύμα που δημιουργήθηκε στην Συρία από την επιδότηση των Τζιχαντιστών κινδυνεύει να πνίξει εν αρχή την περιοχή και εν συνεχεία την Ευρώπη.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top