0

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου του Λουχάνσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 αυτονομιστές και όλα αυτά ενώ η Ρωσία είναι ένα βήμα πριν τα αντίποινα για το περιστατικό στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι μαχητικά της αεροσκάφη προκάλεσαν σοβαρές απώλειες στους ρωσόφωνους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής σε θέσεις αυτονομιστών γύρω από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ.

Επίσης σύμφωνα με δήλωση των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θωρακισμένη φάλαγγα προερχόμενη από τη Ρωσία (;) χτυπήθηκε επίσης σε επιδρομή της Ουκρανικής Αεροπορίας. Οι κυβερνητικές δυνάμεις, ακολουθώντας το πρόσταγμα του Ποροσένκο ο οποίος είχε ορκιστεί να "βρουν και να καταστρέψουν" τους αυτονομιστές που σκότωσαν 23 στρατιώτες σε επίθεση με ρουκέτες Grad την Παρασκευή, ξεκίνησαν ολομέτωπη επίθεση σε παντός είδους στόχους στο Λουχάνσκ..


Σε άλλη εξέλιξη οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν ότι έχουν χαθεί τα ίχνη μεταφορικού αεροσκάφους An 26 που πέταγε πάνω από το Λουχάνσκ και μετέφερε 20 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ οι αυτονομιστές δήλωσαν ότι κατέρριψαν άλλο ένα Su 25.. Εκπρόσωπος της δημοκρατίας του Λουχάνσκ επιβεβαίωσε ότι 30 αυτονομιστές έχασαν τη ζωή τους ύστερα απο ουκρανικά πυρά στο Oleksandrivka χωριό ανατολικά του Λουχάνσκ.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία πως αξιωματικοί του στρατού της αγωνίζονται στο πλευρό των αυτονομιστών, ενώ το Κρεμλίνο για άλλη μια φορά συγκέντρωνει δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία. "Επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν αξιωματικούς του Ρωσικού Στρατού να μάχονται στο πλευρό των αυτονομιστών" δήλωσε ο Ποροσένκο στο Ροίτερς.

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top