0

Στις 12 Ιουλίου 2014 το Τεχνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Σχεδιασμού (TRDI) του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρώτου πρωτοτύπου επίδειξης τεχνολογίας μαχητικού πέμπτης γενιάς ATD-X. Το αεροσκάφος αναπτύχθηκε από κοινού με την εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries, και οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε εγκατάσταση της εταιρείας στις 8 Μαΐου 2014. Οι πτητικές δοκιμές του πρώτου πρωτότυπου (51-0001) έχουν διστακτικά προγραμματιστεί για το τέλος του 2014.


Το ATD-X, το οποίο αναπτύχθηκε από το 1990 στο πλαίσιο του προγράμματος που αρχικά ονομαζόταν Shinshin, έχει ως στόχο να καταστεί ένα «εννοιολογικό μοντέλο του μελλοντικού μαχητικού πέμπτης γενιάς», για την κατάρτιση στην τεχνολογία των μελλοντικών μαχητικών. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των δοκιμών του, καθώς και τις οικονομικο-πολιτικές συνθήκες της μελλοντικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ιαπωνίας, περίπου από το 2018 θα πρέπει να αποφασισθεί η δυνατότητα ανάπτυξης του ATD-X ως ένα εθνικό μαχητικό πέμπτης γενιάς F-3. Ωστόσο, η παράδοση του πρώτου επιχειρησιακού μαχητικού δεν μπορεί να αναμένεται πριν από το 2027.

Το ATD-X είναι ένα σχετικά μικρό αεροσκάφος με ένα κατ 'εκτίμηση βάρος απογείωσης από 13 τόνους, με συνολικό μήκος 14 μέτρων και άνοιγμα φτερών περίπου 9 μέτρων. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας αποτελείται από δύο ειδικά σχεδιασμένους γι' αυτό κινητήρες της IHI Corporation τύπου XF5-1, με την μέγιστη ώση να υπολογίζεται για κάθε έναν σε 5000 κιλά και εξοπλίζεται με συστήματα ελέγχου ωστικού ανύσματος.

Fox 2 Magazine

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top