0

Δύναμη ταχείας αντίδρασης εστάλη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά εκρήξεις και πυροβολισμούς που ακούστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Ο καπνός υψωνόταν πάνω από το αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται και από πολιτικά αεροσκάφη και από μαχητικά/ Ένα αυτοκίνητο επίσης είχε πάρει φωτιά όχι μακρυά από το αεροδρόμιο. πηγή της αστυνομίας είπε ότι ταλιμπάν είχαν επιτεθεί σε κτίριο πλησίον του αεροδρομίου και άνοιξαν πυρ. "Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν ασχολούνται με αυτό. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουμε μόλις έχουμε και εμείς πληρέστερη πληροφόρηση για την κατάσταση», είπε ο πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μάρτυρες ανέφεραν στο Al Jazeera ότι οι ταλιμπάν εκτόξευσαν πυραύλους στην Καμπούλ, δήλωσε: «Έχουμε ακούσει τουλάχιστον δύο δωδεκάδες εκρήξεις και πολλούς πυροβολισμούς γύρω από το αεροδρόμιο.. «υπάρχουνδυοτομείς στο αεροδρόμιο, μια για πολιτικά αεροπλάνα και μια για στρατιωτικά, αυτή που στεγάζει τα στρατιωτικά αεροσκάφη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν και του ΝΑΤΟ φαίνεται να είναι αυτή που δέχτηκε την επίθεση.

" Οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν την επίθεση. Τα αεροσκάφη εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αναφέρουν ότι ήταν ενήμεροι για την επίθεση στο αεροδρόμιο, αλλά δεν μπορούν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσημη πηγή της Καμπούλ δήλωσε για το αεροδρομίου στο Πρακτορείο Reuters πως όλες οι πτήσεις είχαν εκτραπεί σε άλλες πόλεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα επιβατικά αεροπλάνα προωθούνται αμέσως σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν όπως Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βορρά ή Χεράτ στα δυτικά.

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top