0

Ο Ρωσικός σταθμός ραντάρ θα χρησιμοποιήσει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές που βρίσκονται μόλις 100 μίλια από της ακτές της Φλόριντα και χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2002 για να υποκλέπτουν και να παρακολουθούν δεδομένα των αμερικανικών δορυφόρων και των συστημάτων επικοινωνίας του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις των Ρωσικών ραντάρ στη Κούβα που απασχολούσαν περίπου 1.000 άτομα, ήταν πολύ δύσκολο να διατηρηθούν τότε λόγω του υψηλότατου κόστους λειτουργίας που είχαν, 580 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 200 εκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν μόνο για την παρουσία του Ρωσικού προσωπικού της βάσης του Ραντάρ.

Η γεωπολιτική κατάσταση και οι στόχοι των Ρώσων έχουν αλλάξει σημαντικά από τότε, και ο Πούτιν σχεδιάζει την επανενεργοποίηση της εγκατάστασης του ραντάρ της Κούβας, ώστε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις ΗΠΑ, περισσότερη... από ότι 50 χρόνια πριν μετά την κρίση της Κούβας.

Ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος το 1993 ήταν Υπουργός Άμυνας της Κούβας, δήλωσε ότι περίπου το 75% των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από τους Ρώσους συνολικά, συλλέχτηκε με τη βοήθεια των Ραντάρ της Κούβας. Η επανενεργοποίηση αυτή των ραντάρ έρχεται μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι θα διαγράψει μέρος του χρέους της Κούβας προς τη Ρωσία. Η Αβάνα πρόκειται να επωφεληθεί από την ανανέωση της συμφωνίας με το χρέος της απέναντι στη Ρωσία να διαγράφεται κατά 90%, ποσό που ισοδυναμεί σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια..

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top