0Για βίαιες συγκρούσεις κάνει λόγο το DEBKA στα Παλαιστινιακά προάστια της Ιερουσαλήμ μετά την ανακάλυψη της σωρού του άτυχου Παλαιστίνιου νεαρού, ο οποίος δολοφονήθηκε βάναυσα ως αντίποινα για τις δολοφονίες των τριών Ισραηλινών εφήβων. Μπορεί να ακούγεται "κλισέ", εντούτοις ισχύει, το αίμα φέρνει αίμα και άπαξ και ανοίξει ο κύκλος του αίματος, δεν κλείνει. Αυτό φυσικά είναι απολύτως αδύνατον, ως δείχνουν τα πράγματα, να το εννοήσουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο "Οφθαλμόν αντί Οφθαλμού".

Η βία κλιμακώθηκε προ ολίγου, στο Βόρειο Προάστιο της Beit Hanina, όταν κόσμος κρατώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη. Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους ο άτυχος νεαρός, Muhammad Hussein Abu Khdei, μόλις 16 ετών, απήχθη και δολοφονήθηκε από εποίκους Ισραηλινούς. Αν ισχύει αυτό, τότε σαφώς και δεν τιμά το κράτος του Ισραήλ το οποίο πέρασε δια πυρός και σιδήρου και έζησε στο πετσί του τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Ένας λόγος παραπάνω δηλαδή για να απέχουν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί από αυτή την ωμή βία που περισσότερο ταιριάζει σε εγκληματίες μαχητές της ISIS και σε Ουκρανούς μαχαιροβγάλτες παρά σε έναν λαό, ο οποίος έζησε πολλάκις την μαζική εξόντωση.

Εν τω μεταξύ πηγές του DEBKA αναφέρουν πως δυνάμεις της Σιν Μπετ, της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ καθώς επίσης και Συνοριοφύλακες βρίσκονται σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έξω από τις τρεις γειτονιές της Beit Hanina, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται, όπως και στο Sheafat και στους γειτονικούς προσφυγικούς καταυλισμούς. Με λίγα λόγια, η κατάσταση είναι έκρυθμη και οι εν λόγω υπηρεσίες ασφαλείας ελπίζουν πως τα πράγματα θα ηρεμήσουν από μόνα τους πριν επέμβουν (κάτι που προς το παρών τουλάχιστον δεν φαίνεται εφικτό). 

Οι δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τους κυρίως δρόμους της Βόρειας Ιερουσαλήμ από την διασταύρωση του Γαλλικού Λόφου (French Hill Junction) μέχρι το Shuafat και το Beit Hanina. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης αμέσως μετά την κηδεία των τριών άτυχων νεαρών, όταν εκατοντάδες θερμοκέφαλοι νεαροί Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους εργάτες στην περιοχή. Σε πρώτη φάση η αστυνομία παρενέβη συλλαμβάνοντας 50 Ισραηλινούς, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.

Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής αρχής, Abu Rodeina, στις πρώτες δηλώσεις του έριξε το βάρος της ευθύνης για τον φόνο του νεαρού Παλαιστίνιου καθώς και για τις αιματηρές ταραχές στο Ισραήλ.

Άμυνα-Πολιτική

Όλα δείχνουν πως η κλιμάκωση είναι βέβαιη και όπως πρώτοι εμείς είχαμε γράψει εδώ με αφορμή τον ξαφνικό επαναπατρισμό των Εβραίων της Διασποράς, το Ισραήλ βρίσκεται όντως προ μιας νέας υπαρξιακής κρίσης.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top