0

Οι Αμερικάνοι μυαλό δεν βάζουν εξακολουθούν να κατασκοπεύουν τους πάντες εχθρούς και φίλους. Νέα υπόθεση κατασκοπείας ταράζει τις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Γερμανίας. Αυτή τη φορά παρακολουθούσαν επιτροπή του Γερμανικού κοινοβουλίου. Υπάλληλος της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ύποπτος φέρεται να συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με επιτροπή του Γερμανικού κοινοβουλίου που ερευνά την υπόθεση υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών εις βάρος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, από την NSA!! Υπόθεση που πέρσι είχε απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης.

Τα γερμανικά μέσα αναφέρουν ότι ό άντρας είναι ένας 31 χρονος υπάλληλος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών, BND.

Η γερμανική εισαγγελία επιβεβαίωσε τη σύλληψη αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ενήμερος για τη σύλληψη όπως ενήμερα ήταν και τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ερευνών για τη δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στη Γερμανία.

"Το ζήτημα είναι σοβαρό, είναι σαφές" δήλωσε ο εκπρόσωπος Steffen Seibert στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Σύμφωνα με το Der Spiegel ο άνθρωπος πέρναγε μυστικά έγγραφα στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα χρήματα.

Ωστόσο σύμφωνα με το Reuters και δηλώσεις Γερμανού πολιτικού που κράτησε την ανωνυμία του ο 31 χρονος έδινε τα έγγραφα στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εθελοντικά!!

Ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κάποιες αντιδράσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και φυσικά καμία εξήγηση από το Λευκό Οίκο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση θα απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης ξανά ενώ αυτή τη φορά δεν θα ξεπεραστεί έτσι ανώδυνα ο σκόπελος στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top