0
Κάτοικοι του χωριού Luganskaya προσπαθούν να γλυτώσουν
από τα πυρά της Ουκρανικής Αεροπορίας © RIA Novosti. Valeriy Melnikov
Εντύπωση προκαλεί η μετριοπαθής στάση του Ρώσου Προέδρου απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά του Ποροσένκο ο οποίος ενώ καθόταν στο τραπέζι των συνομιλιών με τους υπουργούς εξωτερικών της Ρωσίας της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Βερολίνο χτυπούσε άμαχους ρωσόφωνους στην Ουκρανία. Με τη στάση του ο Ρώσος Πρόεδρος δείχνει να ελπίζει σε μια ειρηνική λύση του προβλήματος στην Ουκρανία κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει την ένοπλη επέμβαση προκειμένου να προστατέψει τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το RIA NOVOSTI το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να επιστρέψει σε καθεστώς παύσης πυρός στα ανατολικά της χώρας.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών περιμένει μετά τη συνάντηση του Βερολίνου η κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει τα πυρά εναντία στους αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

"Περιμένουμε ότι τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ των τεσσάρων υπουργών εξωτερικών της Ρωσίας της Γαλλίας της Γερμανίας και της Ουκρανίας θα πείσουν την κυβέρνηση του Κιέβου να επιστρέψει σε καθεστώς παύσης πυρός".

"Για άλλη μια φορά καλούμε την Ουκρανική κυβέρνηση να σταματήσει να χτυπά αμάχους".

Νωρίτερα την 1 Ιουλίου ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο έβαλε τέλος στην δεκαήμερη εκεχειρία στα ανατολικά της χώρας, με τον Ουκρανικό Στρατό να ξεκινά πάλι τις επιχειρήσεις εναντίον των αυτονομιστών.

Με τις πρώτες αναφορές για νεκρούς να έχουν ήδη δει τη δημοσιότητα μετά τα πυρά πυροβολικού που εξαπέλυσε ο Ουκρανικός στρατός.

Σέ άλλη εξέλιξη σήμερα ζημιές αναφέρθηκαν από τα πυρά του Ουκρανικού Πυροβολικού σε λεωφορείο και στα κτίρια των Ρωσικών τελωνείων στο Novoshakhtinsk στα Ρωσο-Ουκρανικά σύνορα.Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top