0

Το Κίεβο προχωρά σε εκκαθαρίσεις και τρομοκρατία στην Ανατολική Ουκρανία σκοτώνοντας "sub humans" - έτσι αποκαλούν τα τάγματα θανάτου τους ρωσόφωνους, την ίδια ώρα που το Κρεμλίνο προσπαθεί δια της διπλωματικής οδού να δώσει λύση στο ανθρωπιστικό πρόβλημα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία. Το Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών συνεχίζει να καταγράφει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα πολέμου καταγγέλλοντας τι συμβαίνει στους διεθνείς οργανισμούς κάτι που όμως από ότι φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορος τους Δυτικούς..

"Προσπαθούμε να καταγράψουμε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράττονται στην Ουκρανία. Το να να σκοτώνεις άμαχους πολίτες και να καταστρέφεις υποδομές είναι εξ ορισμού έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, αυτή η κλιμάκωση των επιχειρήσεων από πλευράς Ουκρανικού στρατού είναι ανθρωπιστική καταστροφή" δήλωσε ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ρωσικού Υπ.Εξ. Konstantin Dolgov τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Ρώσο διπλωμάτη το Κρεμλίνο προσπαθεί να σταματήσει τις επιχειρήσεις του Ουκρανικού στρατού που έχουν πάρει τη μορφή τιμωρίας εναντίον των ρωσόφωνων, δια της διπλωματικής οδού, Ωστόσο η τακτική αυτή για την ώρα δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα..

Ο πρόεδρος Πούτιν που αρχικά με τη στάση του ενθάρρυνε τους ρωσόφωνους διατυμπανίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν θα "αφήσουν απροστάτευτους τους Ρώσους αδελφούς" στην Ουκρανία, για την ώρα ακολουθώντας αυτή την τακτική τους αφήνει έκθετους στην εκδικητική μανία των ναζιστικών ταγμάτων θανάτου και της Ουκρανικής Εθνοφρουράς.

Τι ακριβώς έχει συμβεί και επιμένει σε αυτή τη στάση το Κρεμλίνο είναι άγνωστο. Φοβάται κάτι ο Πούτιν; μήπως πιστεύει ότι ο Ρωσικός στρατός δεν είναι έτοιμος για μια αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ; φοβάται τις οικονομικές κυρώσεις; Στη Γεωργία πάντως με πολύ λιγότερες αφορμές ήταν πολύ ποιο αποφασιστικός. Μήπως το Κρεμλίνο το ενδιέφερε μόνο η Κριμαία;


Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top