0
Έχουμε γράψει επανειλημένα στο ιστολόγιό μας πως οι Ισραηλινοί (χωρίς φυσικά να θέλουμε να κατακρίνουμε κάποιον) συχνά πυκνά ενεργούν με γνώμονα το συναίσθημα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική.

Χθες γράψαμε, όπως μετέδωσε το ίδιο το DEBKA μέσω του BBC (εδώ) πως από στιγμή σε στιγμή αναμενόταν κατάπαυση του πυρός. Οι Ισραηλινοί στην συγκεκριμένη φάση λειτούργησαν πολύ σωστά περιμένοντας 36 ολόκληρες ώρες να σταματήσει η Χαμάς να σφυροκοπά Ισραηλινό έδαφος. Μετά όμως από 17 νέες ρουκέτες και βολές από όλμους την Παρασκευή, που έπεσαν στις πόλεις Ofakim και Netivot, η Ισραηλινή αεροπορία ανακάστηκε (δικαίως) να επέμβει χτυπώντας στόχους μέσα στη Γάζα για ακόμα μια φορά. Ούτε αυτό όμως στάθηκε ικανό να σταματήσει την Χαμάς, η οποία έφτασε τις 30 εκτοξεύσεις ρουκετών μέχρι τα Μεσάνυχτα της Παρασκευής. Στο τέλος ο Νετανιάχου θα αναγκαστεί να ενδώσει στις πιέσεις των σκληροπυρηνικών και να εισβάλλει στην Γάζα, και ξαναλέμε γιατί θέλουμε να είμαστε σωστοί, όχι επ'αδίκω.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα, χωρίς-το επαναλαμβάνουμε αυτό και έχει σημασία-να παίρνουμε το μέρος κανενός. Τόσο το Ισραήλ όσο και οι Παλαιστίνιοι επί δεκαετίες έχουν υπερβεί εαυτούς και ορισμένες εκ των υποθέσεων, είναι αλήθεια, χρήζουν Χάγης. Στο βιβλίο "Spies Against Armageddon" το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Αγγλομαθείς αναγνώστες μας, παρατίθενται και τα θετικά και τα πολύ αρνητικά των τριών κλάδων των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών (Μοσάντ, Σιν Μπετ, Αμμάν), καθώς επίσης και των λιγότερο γνωστών πρακτόρων της Kiddon (Ξιφολόγχη στα Εβραικά, αποτελούν την αιχμή του Δόρατος του μένους του "Κράτους του Δαβίδ"! Φέρονται να είναι εμπλεγμένοι στις δολοφονίες των Ιρανών Πυρηνικών Επιστημόνων χρησιμοποιώντας μαγνητικές βόμβες ή "Sticky Bombs").

Όταν όμως έρχεσαι αντιμέτωπος με ανθρώπους που σε ανύποπτο χρόνο και για τους δικούς τους λόγους αρχίζουν και εξαπολύουν ρουκέτες εναντίον των εδαφών σου, πρέπει να αμυνθείς. Και για όσους δεν γνωρίζουν, υπήρξε προηγούμενο στην πατρίδα μας, όπου ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ αμυνθήκαμε με τον ίδιο τρόπο και καταδικαστήκαμε από την τότε Κοινωνία των Εθνών. Παραθέτουμε το κάτωθι κείμενο από το diadromi.com

"Στο ζήτημα της Μακεδονίας, το ελληνοβουλγαρικό επεισόδιο στο Πετρίτσι και η διαταγή που ο Πάγκαλος έδωσε στο Γ΄ Σώμα Στρατού να εισβάλει, τον Οκτώβριο του 1925, σε βουλγαρικό έδαφος προκειμένου να τιμωρήσει τους κομιτατζήδες που αποδύονταν σε τρομοκρατικές επιδρομές στην ελληνική Μακεδονία, είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη της Ελλάδας από την Κοινωνία των Εθνών και την καταβολή υψηλής χρηματικής αποζημίωσης"

Δεν αφήναμε πάντα τους Τούρκους να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, είχαμε κάποτε και εμείς άλλοτε σε μεγαλύτερο, άλλοτε σε μικρότερο βαθμό, έναν πατριωτικό προσανατολισμό. Βέβαια ο Πάγκαλος, εξαιρουμένου του γεγονότος που αναφέρουμε πιο πάνω, δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το άνω περιστατικό στερείται πατριωτικής βαρύτητας! Γι'αυτό άλλωστε και φωνάζουμε και γινόμαστε κουραστικοί, το γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε και πάλι να αναστρέψουμε το ρεύμα του εθνομηδενισμού, να προβάλλουμε κυριαρχικά δικαιώματα και να ηρεμήσουν επιτέλους τα νέα τα παιδιά που σκοτώθηκαν "ΓΙΑ ΒΡΑΧΟΥΣ", όπως έγραψε χθες στην σελίδα μας ξεδιάντροπα ένας αναγνώστης, τον οποίο διαγράψαμε καθότι η δική μας αντίληψη της Δημοκρατίας έχει να κάνει με τον σεβασμό των πεσόντων και όχι με το δικαίωμα σου "να βρίζεις όποιον θες".

Παραθέτουμε τις δύο καταστάσεις την δική μας και του Ισραήλ προκειμένου να δείξουμε πως έχουμε κάθε συμφέρον να είμαστε σύμμαχοι με τους Ισραηλινούς, ενώ παράλληλα να καυτηριάζουμε αποφάσεις που αποτελούν προιόντα συναισθηματικής φόρτισης. Μια ευρεία Γεωπολιτική συμμαχία δεν διαφέρει και τόσο από μια διαπροσωπική σχέση, στην οποία ενώ έχεις χάσει τον εαυτό σου, μπορείς να τον ξαναβρείς!

Άμυνα-Πολιτική  

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top