0


Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους Αμερικανούς πως οι σύγχρονες μάχες δεν κρίνονται μόνο στα πεδία, αλλά και στις "καμπάνιες" των Media, πτυχή που είναι άλλως γνωστή ως πληροφοριακός πόλεμος. Αν και τι να εξηγήσει κάποιος παραπάνω σε ανθρώπους που έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν.

Εν πάσει περιπτώσει, καθώς η Ρωσία και το Ιράν είναι στην "μετάκαυση" προκειμένου οι μεν Ρώσοι να παραδόσουν οπλισμό για να πολεμηθεί η ISIS και οι δε Ιρανοί ικανούς διοικητές (σαν τον Σολειμάνι), που συντονίζουν τις επιχειρήσεις στο έδαφος, οι Αμερικανοί κωλυσιεργούν για τον οπλισμό, ο οποίος έπρεπε ήδη να είχε παραδοθεί, εντούτοις στέλνουν Επιθετικά ε/π Απάτσι και μη επανδρωμένα RQ-7 Shadow, μόνο όμως για την προστασία της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Δηλαδή ενώ οι μακελάρηδες, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην Ιορδανία από τους ίδιους, σφάζουν και καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους, οι "Σύμβουλοι" κάθονται και τα εναέρια μέσα κάνουν απλά Fly-Bys πάνω από την ISIS. Ο Αντιναύαρχος John Kirby μάλιστα δήλωσε: "Επιπλέον στρατεύματα βοηθούν στην περαιτέρω διασφάλιση των εγκαταστάσεών μας, των ανθρώπων μας, της περιουσίας μας και επιτρέπουν στο State Department και στην Πρεσβεία να λειτουργεί κανονικά".

Βέβαια, κανονικά λειτουργεί. Γιατί να μην λειτουργήσει άλλωστε; ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; Ή ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, έφυγε ο Αλ-Μαλίκι; Δεν έφυγε, οπότε η ISIS έχει κάθε δικαίωμα να μην αφήσει άμαχο άσφαχτο.

Αν θέλουν να κρατήσουν αυτή την στάση την στιγμή που καίγεται όλη η Μέση Ανατολή είναι δικαίωμά τους. Μετά, όμως, να μην παραπονιούνται πως χάνουν τον επικοινωνιακό πόλεμο και για την άνοδο των αντί-Αμερικανικών συναισθημάτων σε όλη την υφήλιο.

Άμυνα-Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top