0

Μόλις εχθές γράψαμε ότι ακόμα δεν έχουμε δει την αντίδραση των Γερμανών για το θέμα της κατασκοπείας και ότι θα έχει πολλές συνέχειες αυτό το κατασκοπικό θρίλερ.

Η αντίδραση ήρθε και ήταν ηχηρή, η Γερμανίδα Καγκελάριος ζήτησε από τον επικεφαλής της CIA στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο να εγκαταλείψει τη χώρα άμεσα. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών που απελάθηκε για ευνόητους λόγους δεν κατονομάστηκε.. Αυτή είναι και η χειρότερη στιγμή για τις σχέσεις των δυο χωρών από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ένθεν.

Ο Λευκός οίκος μάλλον πιάστηκε στον ύπνο ενώ η εκπρόσωπος του Caitlin Hayden έκανε κάποιες αστείες δηλώσεις δείχνοντας το σοκ των ΗΠΑ τόσο από την αποκάλυψη των Αμερικανών πρακτόρων όσο και από την αντίδραση των Γερμανών.

"Οι σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας στα ζητήματα πληροφοριών και ασφαλείας είναι πάρα πολύ σημαντικές για εμάς και κρατάνε Γερμανούς και Αμερικάνους ασφαλείς. Είναι σημαντικό αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί σε όλους τους τομείς και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε πάνω στα ζητήματα αυτά μέσω των κατάλληλων καναλιών"

Θα υπάρξουν και χειρότερα; το πιθανότερο, οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικές έρευνες και μάλλον θα δούμε και άλλες αποκαλύψεις...


σχετικά θέματαΆμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top