0

Το πεντάγωνο επίσημα ανακοίνωσε την επ' αόριστον καθήλωση του στόλου των F-35 στο έδαφος λόγω του γνωστού γεγονότος στον αεροδιάδρομο της αεροπορικής βάσεως του Eglin στις 23 Ιουνίου.

Τα νέα ήρθαν ακριβώς πριν τους εορτασμούς για την ημέρα της ανεξαρτησίας στην Αμερική και ενώ τα αεροσκάφη θα έπαιρναν μέρος στο Farnborough International Air Show και στο Royal International Air Tattoo, στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.

Η συμμετοχή των F-35 δεν έχει ακυρωθεί ακόμα, για την ακρίβεια το F-35B STOVL αναμένεται να λάβει μέρος στα δυο κορυφαία αεροπορικά σόου αλλά η προσγείωση του τύπου θέτει σε κίνδυνο το διεθνές ντεμπούτο του αεροσκάφους.

Πάντως σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Πεντάγωνο ο γραμματέας τύπου Υποναύαρχος John Kirby είπε:

Οι τεχνικοί αξιολόγησης πτητικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού καθήλωσαν τον στόλο των F-35, λόγω του περιστατικού της καταστροφής του αεροσκάφους που συνέβη στον αεροδιάδρομο της Αεροπορικής Βάσης του Eglin στις 23 Ιουνίου. Για τα αίτια της καταστροφής διεξάγεται έρευνα ενώ νέοι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί στον κινητήρα του αεροσκάφους και η επιστροφή στις πτήσεις του αεροσκάφους εξαρτάται από τα πορίσματα που θα προκύψουν.

Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top