0

Η Ρωσία καλεί για άλλη μια φορά μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει τις επιχειρήσεις ενάντια σε άμαχους. Το Κίεβο μετά τις δηλώσεις Ποροσένκο για παύση της εκεχειρίας χτυπάει συνεχώς τις ανατολικές περιοχές με μεγαλύτερα θύματα μέχρι στιγμής τους άμαχους πολίτες αυτών των περιοχών.

Και όσο περισσότερες απώλειες καταγράφουν οι Ουκρανικές δυνάμεις τόσο μεγαλύτερο φόρο αίματος πληρώνουν οι άμαχοι. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες αφού η Ουκρανική Αεροπορία έχασε αρκετά ελικόπτερα στις επιθέσεις εναντίον των ρωσόφωνων επιστράτευσε και Su 25 Frogfoot με αποτέλεσμα ήδη να έχει επιβεβαιωθεί η απώλεια ενός αεροσκάφους ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει καταστραφεί και δεύτερο...


Παρά λοιπόν την δολοφονική κυριολεκτικά τακτική που ακολουθεί το Κίεβο η Μόσχα δείχνει περίσσεια υπομονή στις ουκρανικές μεθόδους αλλά και τις μεθοδεύσεις της Δύσης. Έχει "φοβηθεί" ο Πούτιν (;) καθώς η οικονομία της Ρωσίας γνωρίζει τη μεγαλύτερη ύφεση της τελευταίας δεκαετίας ή απλά η τακτική αυτή είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Τα ερωτηματικά για τη στάση της Μόσχας πολλά και περιμένουμε τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με το RIA NOVOSTI το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τη κυβέρνηση στο Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και κατοικημένες περιοχές.

"Καλούμε και πάλι τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά αμάχων και κατοικημένων περιοχών και, τελικά, να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη διάσωση της ζωής των απλών ανθρώπων", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

"Οι συνεχιζόμενη προσπάθεια του Κιέβου να λύσει τα προβλήματα μόνο με δυναμικές μεθόδους, χρησιμοποιώντας τελεσίγραφα και παρουσιάζοντας όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις είναι ενάντια στην Διακήρυξη της 2ης του Ιούλη του Βερολίνου από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και θα προκαλέσει μόνο την αιματοχυσία και περισσότερα θύματα," αναφέρει η δήλωση.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν εντείνει τη ρητορική τους και άρχισαν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο βίαιες μεθόδους στις ανατολικές περιοχές αφού οι ηγέτες του Κιέβου μετά από επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας πήραν την "ντε φάκτο στήριξη των χωρών αυτών στις ενέργειες τους."

Την Τρίτη, αμέσως μετά την πάυση της εκεχειρίας από τον Πρόεδρο Petro Poroshenko στα ανατολικά της χώρας, η ουκρανική Εθνική Φρουρά ξεκίνησε πάλι την ενεργό φάση της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε από τις αρχές στο Κίεβο στα μέσα Απριλίου για να καταστείλει το κίνημα ανεξαρτησίας των Ρωσόφωνων.

Οι αρχές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έχουν δηλώσει πρόθυμοι να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις ουκρανικές αρχές για την εκτόνωση της κρίσης στη χώρα. Το Κίεβο έχει επίσης δηλώσει ότι είναι έτοιμο για συνομιλίες, με τη συμμετοχή της ομάδας επαφής για την κρίση στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).Άμυνα Πολιτική

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top